Поради

Салат з курячої грудинки з шампіньйонами

Інгредієнти: філе курячої грудки – 400 гр., помідор – 2 шт., сир твердий – 150 200 гр., печериці консервовані – 250 гр., цибуля ріпчаста-1 шт., часник – 2-3 зубчики, майонез. Куряче філе відварити, остудити, нарізати невеликими кубиками. Печериці порізати на половинки або четвертинки. Помідори нарізати кубиками. Цибулю нарізати дрібними

Калина — корисні властивості і протипоказання

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
З допомогою калини можна легко позбутися від простудних захворювань і очистити організм від шлаків. Сік ягід цієї рослини також застосовують для профілактики онкології. Лікувальні властивості ягід калини червоної Ягоди калини, протерті, з цукром, можна використовувати для приготування цілющого чаю — досить 1 столову ложку суміші залити 200 мл гарячої

Позбуваємося сажі

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Ті, в кого у хаті пічне опалення, знають, наскільки небезпечне накопичення сажі в димоході. Наслідки від займання сажі можуть бути найтяжчі. Вона спалахує несподівано і миттєво, полум’я надто високе, і загасити пожежу буває вкрай важко. Тож не зайве нагадувати про необхідність регулярного чищення коминів від сажі перед початком опалювального

Пиріг з лаваша з курячим філе

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти: тонкий лаваш – 5 шт.; відварна курка (або шинка) – 500 г; ріпчаста цибуля – 2 шт.; плавлений сир – 2 шт.; яйця – 4 шт.; майонез – 3 ст.л.; кетчуп – 1 ст.л.; олія – 2 ст.л. Відварну курку нарізати тонкою соломкою. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити

Ефективні рецепти для очистки судин

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Настій з часнику та лимонів Для його приготування вам знадобиться чотири головки часнику і стільки ж лимонів. Очистіть часник, наріжте лимони на великі шматочки пропустіть все це через м’ясорубку. Потім викладіть масу на дно 3-літрової банки і залийте гарячою кип’яченою водою. Накрийте банку кришкою і поставте її в темне

Цукерки з вівсяних пластівців з горіхами і какао

Інгредієнти: пластівці вівсяні «Геркулес», які не потребують варіння – 3 склянки; масло вершкове – 200 г; молоко – 15 ст.л.; какао-порошок – 7 ст.л.; горіхи волоські – 2 склянки; цукор – 1 склянка; ванільний цукор – 5 г. Підсушуємо в духовці пластівці до появи горіхового запаху, залишаємо остигати. Далі

Не викидайте ялинки

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Не поспішайте викидати натуральну новорічну ялинку після свят, вдже за її допомогою можна отримати багато корисних речей. Виготовляємо натуральне мило Розтопіть спеціальну мильну основу або звичайне дитяче мило на водяній бані або в мікрохвильовій печі і на кожні 100 г додайте 1 чайну ложку ялинкових голок. Якщо дерево дуже

Дивовижні властивості різдвяної куті

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Кутя – головна страва Різдва. В Україні її їдять впродовж усіх свят. Крім того, що кутя має обрядове значення, вона ще й дуже корисна для людського організму. Пшениця – основний компонент куті – сама по собі дуже поживний продукт. Відомо, що чим менше пшеницю обробляють, тим вона корисніша. У

Cалат зі шпротами, морквою і яйцями

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти: шпроти – 150 г, картопля – 4 шт., яйця – 2-3 шт., морква – 1 шт., маринований огірок – 3-4 шт., плавлений сирок – 100 г, майонез – 4 ст. л. Відварити картоплю, почистити і натерти на крупній тертці. Викладаємо її першим шаром на тарілку. Робимо сіточку з

Різдвяний Святвечір

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
В Україні вечірня трапеза на Святвечір, 6 січня, супроводжується багатьма традиціями й обрядами. Обов’язково на столі повинно бути дванадцять страв – на честь дванадцяти апостолів. Оформляючи стіл на Святий Вечір, після заходу сонця застилають його свіжим сіном або соломою. Поверх сіна насипають трохи зерна й покривають стіл скатертиною, під