Цукерки з вівсяних пластівців з горіхами і какао
Інгредієнти: пластівці вівсяні «Геркулес», які не потребують варіння – 3 склянки; масло вершкове – 200 г; молоко – 15 ст.л.; какао-порошок – 7 ст.л.; горіхи волоські – 2 склянки; цукор – 1 склянка; ванільний цукор – 5 г.
Підсушуємо в духовці пластівці до появи горіхового запаху, залишаємо остигати. Далі таку ж процедуру робимо із волоськими горішками. Коли їх підсушили, одну склянку горіхів подрібнюємо, аби в них можна було обваляти наші тістечка.
У мисочці на вогні розтоплюємо вершкове масло, не доводячи до кипіння. Додаємо у нього фруктозу або цукор, ванілін, молоко, вівсяні пластівці, добре перемішуємо, щоб все розчинилося і не було грудок. У кінці вимішування додаємо какао порошок і залишаємо нашу масу на 15-20 хвилин, щоб трохи затягнулася.
Далі формуємо кульки, всередину кладемо ціле ядро горіха і обвалюємо у подрібнені волоські горіхи. Ставимо в холодильник на 3-4 години наші цукерки.