Здоров’я

КЛІПАЙТЕ ЧАСТІШЕ

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
Іноді пацієнти скаржаться на неприємне відчуття в очах, яке найлегше пояснити виразом «наче піску насипали». При цьому білки очних яблук червоніють, відчувається неприємний свербіж, печіння. Якщо повітря в кімнаті тепле й сухе, то це відчуття посилюється: людина завзято тре очі, травмуючи тканини й відкриваючи тим самим шлях для різних

ЗРОБІТЬ ЩЕПЛЕННЯ ТА БУДЬТЕ ЗАХИЩЕНІ

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
Україна з наступного понеділка, 13 вересня, може перейти в «жовту» карантинну зону в зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19. Про це заявляв міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. У «жовтій» зоні будуть встановлені додаткові обмеження, які стосуються, в першу чергу, масових заходів. Міністр нагадав, що перехід на жовтий рівень здійснюється

ГОРІХОВА НАСТОЯНКА КОРИСНА НЕ ВСІМ

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
Чи є протипоказання до застосування горіхової настоянки? Зокрема, чи можна її вживати за тромбофлебіту? Як і більшість препаратів і засобів нетрадиційної медицини, спиртова настоянка волоських горіхів теж має протипоказання. Вона може спричинити алергію, тому вживати її треба обережно, стежачи за реакцією організму. Якщо помітите лущення шкіри або безпричинне дертя

ПОВЕРНУТИ РАДІСТЬ БУТТЯ

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
На жаль, прогрес, який тішить сучасну людину небаченими винаходами, великими можливостями, має і зворотний бік. Доводиться за це платити неспокоєм, стресами, пандеміями, безсонням, котрі часом трансформуються у досить важку форму – депресію (від лат. depressio – пригнічення). Про це і говоримо з доктором філософії, психологом Іриною МАРЦІНОВСЬКОЮ. – Пані

ВОРОГИ І ДРУЗІ ПЕЧІНКИ

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
Алкоголь. На думку деяких фахівців, порівняно нешкідливим для печінки є вживання на добу для чоловіків 60 мл горілки або 200 мл вина, або 500 мл пива. Для жінок ця норма вдвічі менша. Однак навіть така доза шкодить іншим органам. Так, наприклад, не існує безпечної дози алкоголю для мозку та

ФІАЛКА ВІДЬМИ

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
На сьогодні барвінок часто застосовується в традиційній і народній медицині. З кожним роком відкриваються нові лікувальні властивості цієї рослини та виготовляються дедалі ефективніші препарати. Деякі лікарі стверджують, що ця рослина помічна при таких тяжких хворобах, як лейкоз, лімфогранулематоз та інших патологіях крові і головного мозку. З лікувальною метою використовується

ЯК КІШКИ ЛІКУЮТЬ СВОЇХ ГОСПОДАРІВ

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
Більшість людей обожнюють і не уявляють свого життя без цих пухнастиків. Є такі, які терпіти не можуть котів або мають на них алергію. Так чи інакше, немає у світі людини, яка би була байдужою до родини котячих. Те, що коти викликають досить змішані почуття, природно, адже дуже часто саме

КУЛЬБАБА

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
Своїми цілющими якостями кульбаба захоплює, її широко використовують у народній медицині при багатьох недугах. А також рекомендують включати в меню: додавати в салати, супи. Збираючи ці квіти як лікарську сировину, слід врахувати, що користь від цієї рослини буде тоді, коли росте вона в екологічно чистій місцевості, подалі від промислових

ХОЧЕТЕ ВАКЦИНУВАТИСЯ – ЗВЕРТАЙТЕСЯ ДО СІМЕЙНИХ ЛІКАРІВ

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
30 березня КП КНП «Кам’янець-Подільський районний центр первинної медичної допомоги» розпочав вакцинацію від COVID-19 вакциною AstraZeneca (CovidShield). Створено чотири постійні пункти щеплень на базі АЗПСМ с.Мукша Китайгородська (графік роботи: вівторок, четвер з 11.30 до 16.00), АЗПСМ смт Стара Ушиця (середа, п’ятниця з 09.30 до 14.30), АЗПСМ с.Оринин (вівторок, п’ятниця

ЩО ЇСТИ, ЩОБ НЕ БУЛО ТРОМБІВ

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
Розріджувати кров допомагають спеціальні медичні препарати, але їх треба вживати з обережністю. Доцільніше подбати про правильні продукти при щоденному харчуванні. Продукти, які допомагають зменшити густоту крові, це – рослинні олії, жирна морська риба та риб’ячий жир, морська капуста, томати, червонокачанна капуста, часник, мед, пророщена пшениця, ягоди, багаті на саліцилову