Позбуваємося сажі
Ті, в кого у хаті пічне опалення, знають, наскільки небезпечне накопичення сажі в димоході.
Наслідки від займання сажі можуть бути найтяжчі. Вона спалахує несподівано і миттєво, полум’я надто високе, і загасити пожежу буває вкрай важко.
Тож не зайве нагадувати про необхідність регулярного чищення коминів від сажі перед початком опалювального сезону. Серед зими трусити сажу, а це, як сказано, дуже потрібно робити, традиційним способом не так уже й просто.
Дещо полегшити ситуацію, а саме зменшити небажане накопичення в димоході, допоможе свіже картопляне лушпиння. Після приготування страв з картоплі її лушпиння слід періодично спалювати сирим у печі або в плиті.
Відтак димар наповнюється гарячою парою, яка розм’якшує сажу і тягою виноситься назовні.
Таким чином можна очищати комин узимку, проте щойно закінчиться опалювальний сезон, слід ретельно прочистити всі димарі традиційним способом.