Поради
Виноградне варення з грушами
![](https://kray-kp.org.ua/wp-content/uploads/2018/09/efbce5bad1cf7805097adf491947a44f_hrushy_na_zymu_retsepty_depositphotos_56217601-428x275.jpg)
Інгредієнти: виноград – 2 кг, груші – 0,5 кг, цукор – 0,3 кг. Із винограду вижати сік зручним для вас способом. Груші почистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками. Виноградний сік довести до кипіння й томити на невеликому вогні, поки його кількість не зменшиться вдвічі. Додати цукор і груші, проварити
7 причин їсти більше баклажанів
![](https://kray-kp.org.ua/wp-content/uploads/2018/09/Aubergine-1-419x275.jpg)
Баклажан – це рослина, відома в усьому світі не тільки завдяки універсальному застосуванню на кухні, але й тому, що вона має високу концентрацію поживних речовин. У минулому вважали, що цей продукт токсичний та непридатний для споживання людиною через його характерний колір. Однак з плином часу він увійшов до складу
Салат з помідорів та печериць на зиму
![](https://kray-kp.org.ua/wp-content/uploads/2018/09/depositphotos_132514822-stock-photo-white-mushrooms-and-tomatoes-436x275.jpg)
Інгредієнти: 2,5 кг помідорів, 2 кг печериць, 2 кг цибулі, 0,5 л олії, 7 ст. л. цукру, 2,5 ст. л. солі, 100 г оцту, лавровий лист, чорний мелений перець. Цибулю почистити й порізати соломкою. Гриби почистити, відварити і порізати пластинками. Помідори перекрутити через м’ясорубку. Олію вилити в глибоку сковороду
Помічна перчинка
![](https://kray-kp.org.ua/wp-content/uploads/2018/09/5924688453635-screenshot-21_1200-425x275.jpg)
Із року в рік розширюється коло любителів гострого перцю чилі. Його охоче додають до страв, особливо м’ясних. Без нього не приготуєш аджику чи бограч. Та мало хто знає, що корисних мікроелементів у гострому перці більше, ніж, скажімо, в лимоні. А ще він зігріває, поліпшує настрій, апетит, серцебиття і навіть
Як кам’янчанам можна заробити на яблуках
![](https://kray-kp.org.ua/wp-content/uploads/2018/09/5d58ed4d22454fd0ff4ec7b848e21b32-429x275.jpg)
Я «дитина асфальту», виросла на поверхах і у селі навіть родини не маю. Тож про щоденні клопоти сільських жителів, як то городи, сади, посадка та збір урожаю тощо знаю лише теоретично. У моїй родині все – від петрушки до м’яса – купується у магазині чи на ринку. Проте, більше
Серпневе карбування виноградного куща
Серпень, мабуть, найприємніший місяць для виноградаря. Починають з’являтися перші плоди його праці – дозрівають ранні й середні сорти винограду. Але турботи на винограднику не закінчуються збором перших ягід. Тривають підв’язка зелених пагонів, пасинкування. У серпні виконується ще одна зелена операція на виноградному кущі – карбування, яке полягає в підрізуванні
Салат із зелених помідорів
![](https://kray-kp.org.ua/wp-content/uploads/2018/08/Zelyonie_pomidori_na_zimu_Zolotie_recepti_3.jpg)
Інгредієнти: зелені помідори – 3 кг, ріпчаста цибуля – 1 кг, морква – 1 кг, олія – 200 г, вода – 100 г, сіль – 2 ст. л., оцет (6%) – 100 г, цукор – 200 г. Помідори нарізаємо скибочками. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо півкільцями. Овочі
Бур’янів не повинно бути
![](https://kray-kp.org.ua/wp-content/uploads/2018/07/Borba_s_sornyakami-380x275.jpg)
Зелені «шкідники» добре пристосовані до найнесприятливіших умов і, якщо їх вчасно не видалити, вони швидко окупують весь город. Пропонуємо кілька способів боротьби з цією навалою. Мульчування природним матеріалом (солома, скошена трава, подрібнена кора, сухе листя) та штучним (газети, картон, поліетилен) товстим шаром пригнічує ріст однорічних бур’янів. Перед укладанням мульчі
Салат з огірками в овочевому соусі на зиму
![](https://kray-kp.org.ua/wp-content/uploads/2018/07/3dcc2ef4982b4f2208f3e0a12953306e-542x275.jpg)
Інгредієнти: огірки – 1 кг, яблуко – 1 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., морква – 1 шт., часник – 4-5 зубчиків, гострий перець – 1 шт., помідори – 3-4 шт., цукор – ½ склянки, сіль – 1 ст.л., оцет (9%) — 50 мл, олія соняшникова – 100 мл,
Згущене молоко в домашніх умовах
![](https://kray-kp.org.ua/wp-content/uploads/2018/06/f6ff59a44ac4826ddbb17063ce32c61f-514x275.jpg)
Рецепт перший. На чистому молоці. На один літр молока 3,2% жирності беруть склянку цукру. Додають пів чайної ложки ванільного цукру. Молоко виливають у каструлю, засипають цукор, розчиняють його і доводять масу до кипіння на середньому вогні. Зменшують вогонь і варять, періодично помішуючи, поки об’єм молока не зменшиться на дві