Салат з помідорів та печериць на зиму
Інгредієнти: 2,5 кг помідорів, 2 кг печериць, 2 кг цибулі, 0,5 л олії, 7 ст. л. цукру, 2,5 ст. л. солі, 100 г оцту, лавровий лист, чорний мелений перець.
Цибулю почистити й порізати соломкою. Гриби почистити, відварити і порізати пластинками. Помідори перекрутити через м’ясорубку.
Олію вилити в глибоку сковороду і, коли розігріється, покласти до неї порізану цибулю. Смажити, помішуючи, хвилин 20.
Тепер треба додати перекручені помідори. Якщо усе не поміщається в сковороду, можна взяти каструлю відповідного розміру. Тушкувати 20 хв. Тепер додамо сіль та цукор й тушкуватимемо ще 20 хв.
Після цього до суміші цибулі з помідорами покласти гриби й тушкувати ще 20 хв.
Останніми додаємо оцет, перець до смаку і знову тушкуємо 20 хв.
Розлити салат у стерильні банки і закатати. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 10 півлітрових баночок салату.