Поради

Новорічне медове печиво

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти: борошно – 750 г, мед – 180 г, цукор – 140 г, яйця курячі – 4 шт., масло вершкове – 100 г, сода харчова – 2 ч. л., льодяники – 200 г.Змішуємо мед, цукор, масло, соду. Ставимо миску на водяну баню, добре прогріваємо, щоб всі складові змішалися до

Риба в сметані до новорічного столу

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти: рибне філе – 800 г; олія – 1 ст.л.; лимонний сік – 2 ч.л.; цибуля – 2 шт.; борошно – 1 ст.л., сметана – 250 мл, сіль, перець, інші приправи за смаком, кріп. Нарізаємо порційними шматочками рибне філе. Трохи посоливши і покропивши його лимонним соком, ставимо в холодильник.

Cалат «Серце Нового року»

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Cалат «Серце Нового року» Інгредієнти: печериці – 250 г, курячі сердечка – 250 г, оливки – 10 шт, помідори – 3 шт., яйця – 2 шт., майонез, зелена цибуля. Печериці нарізаємо тонкими пластинами й обсмажуємо до золотистого кольору. Курячі сердечка відварюємо в солоній воді приблизно годину, після чого нарізаємо

Як новий рік зустрінеш, так його і проведеш

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Як стверджують астрологи, щоб удача всміхнулася вам у новому році, потрібно максимально сподобатися його символу – Свині. А для цього зустріти його треба за всіма правилами. Оздоблення житла Оскільки господиня року належить до сільських жителів, буде доречно зустріти її у звичній для неї обстановці. Для цього житло можна декорувати

Вдовиний горб

Відкладення солей на шиї у народі називають «удовиним горбом». Він не тільки псує зовнішній вигляд, а й завдає дискомфорту, больових відчуттів. При цьому погіршується мозковий кровообіг, навіть може виникнути інсульт. Лікарі кажуть, що найчастіше до цього захворювання схильні люди, які ведуть малорухомий спосіб життя. Тож, аби запобігти утворенню «вдовиного

Маринована скумбрія

Це проста і смачна закуска для будь-якого святкового столу. Наведені нижче інгредієнти написані з розрахунку на одну рибку, але краще маринувати відразу ж 4-5 штук. Для цього просто помножте кількість компонентів на 5. Інгредієнти: вода – 1 скл., цукор – 1 ст. л., чорний перець – 5 горошин, лавровий

Про шкоду і користь морської капусти

Морська капуста, в першу чергу, вважається безцінним джерелом йоду – до 3% від усієї маси. У зв’язку з цим її часто призначають людям, що страждають зобом (гіперплазією щитовидної залози) та іншими йододефіцитними станами. Щоб отримати добову дозу йоду, дорослій людині потрібно з’їдати близько 50 грам морської капусти в день.

Запіканка з куркою

Інгредієнти: ½ кг відвареного курячого філе, 50 г сиру, 2 яйця, 150 мл молока, 50 гр пшеничного борошна, 0,5 ч. л. розпушувача, сіль, перець, зелень за смаком і бажанням Куряче м’ясо дрібно нарізати. Сир натерти на грубій тертці. У миску розбити 2 яйця. Додати молоко, сіль, перець, борошно, розпушувач

Грибний пиріг з сиром

Інгредієнти: гриби (можна як шампіньйони, так і лісові) – 800 г, борошно – 650 г, вода – 1 склянка, твердий сир – 150 г, вершкове масло – 50 г, олія – 50 мл, яйце – 2 шт, цукор – 1 ст.л., дріжджі сухі – 1 ст.л., сіль, перець. Змішуємо

Сода чи розпушувач. Що краще обрати для вдалої випічки

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Один з основних критеріїв вдалої випічки – пухкенький і ніжний виріб. І якщо раніше господині використовували здебільшого лише соду, то зараз в кулінарному тренді – розпушувач для тіста. Сама по собі сода не є розпушувачем. Щоб відбулося повне її розкладання і смак випічки був прекрасним, її варто гасити кислотою.