Маринована скумбрія
Це проста і смачна закуска для будь-якого святкового столу. Наведені нижче інгредієнти написані з розрахунку на одну рибку, але краще маринувати відразу ж 4-5 штук. Для цього просто помножте кількість компонентів на 5.
Інгредієнти: вода – 1 скл., цукор – 1 ст. л., чорний перець – 5 горошин, лавровий лист – 3 шт., крупна сіль – 2 ст. л., запашний перець – 3 горошини, коріандр – 10 г, гвоздика – 3 шт., скумбрія – 1 шт.
Спочатку розморозьте рибку, очистіть від нутрощів, відріжте плавники й голову.
Покладіть у воду всі спеції, поставте на вогонь, кип’ятіть 2 хвилини. Далі розсіл необхідно остудити. Сіль потрібно класти без гірки, якщо не хочете рибу занадто солону. Підготуйте ємність, де будете маринувати скумбрію. Краще укладати відразу кілька рибин, щоб вони не плавали.
Заливайте охолодженим розсолом так, щоб він покривав скумбрію повністю. Закрийте кришкою і поставте холодильник на 3-4 дні.