Поради

Картопляний салат з редискою

Інгредієнти: картопля – 3 шт., варені яйця – 2 шт., цибуля – 1 шт., редиска – 5-7 шт., зелений консервований горошок – 1/2 банки, оцет – 1 ч.л., цукор – 1 ч.л., сіль – 1/2 ч.л., майонез, кріп. Картоплю відварити, дати їй охолонути й нарізати скибочками близько 1 см

Аби в листопаді пуховик не розчарував

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Пуховики не лише теплі, але й дуже комфортні, тому при виборі верхнього зимового одягу більшість людей віддають перевагу саме їм. З приходом спекотних днів улюблений пуховик відправляється на зберігання до шафи. Як правильно його «законсервувати», аби в листопаді він вас не розчарував. Пухові вироби під час носіння всмоктують у

Рецепт улюблених бельгійських вафель

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти: 1 ч.л. сухих дріжджів, 250 мл теплого молока, 100-150 г цукру, 250-300 г борошна, 3 яйця, 150 г розтопленого масла. У миску виливаємо тепле молоко, всипаємо дріжджі й добре перемішуємо. Яйця збиваємо в круту піну, додаємо в миску з молоком і дріджами й акуратну вимішуємо. Туди ж просіюємо

Рогалики із сирного тіста

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти: 200 г борошна, 200 г домашнього сиру, 200 г масла, щіпка солі, 2 жовтки, 2 ч.л. цукру (для любителів солодкого можна й більше). В борошно додайте нарізане масло й сир. Порубайте все ножем до утворення крошки. Додайте жовтки, сіль, цукор і замісіть тісто. Поставте в холодильник на 40

Універсальний миючий гель

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
1 л води, 50 г господарського мила (підійде як найпростіше господарське, так і більш дороге, ароматизоване), 40 г кальцинованої соди (не харчової!), ефірні олії для ароматизації (за бажанням). Мило натерти на тертці або просто порубати ножем дрібненько, висипати в невелику каструльку, поставити її на водяну баню й долити третину

Вкорочуємо високорослу яблуню

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Трапляється, що яблуня починає сильно тягнутися вгору. Тільки через кілька років після того, як її посадили, стає зрозуміло, на якій вона підщепі — низькорослій, середньорослій чи на сіянці, себто внаслідок чого вона високоросла. З такого дерева важко знімати плоди, проводити захисні заходи від шкідників та хвороб. Можна виправити недоліки.

Оладки з яйцем і зеленою цибулею

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Після Великодніх свят зазвичай залишається багато яєць, а весна вже тішить нас зеленою цибулькою. Тож радимо господиням приготувати оладки. Й часу це не займе багато, й сім’ю порадує весняним смаком. Інгредієнти: 1 сире яйце, 2 варених яйця, зелена цибуля, кефір – 125 мл, сметана – 125 мл, сода –

Весняне обрізування троянд – поради для початківців

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Щороку весна приносить зі собою гарний настрій, тепло, а також і роботу в квітнику та на городі. Аби влітку та восени мати в господі трояндовий рай, про це слід подбати вже зараз. Навесні в першу чергу потрібно зняти захисне укриття з троянд та обрізати кущі, що є основним у

Любов до відео-ігор: забава чи психічне порушення?

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Люди, які проводять за відео-іграми багато часу, невдовзі можуть бути діагностовані з психічним порушенням. У 2018 році Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно внесе «ігрове порушення» до списку психічних захворювань. Це означає, що лікарі почнуть ставити цей діагноз любителям комп’ютерних ігор. Дафні Бавельє, професор Університету Женеви, заспокоює: не всі гравці

Капустяний пісний суп з сушеними грибами

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти: 2 морквини, корінь петрушки та селери, цибулина, 2 ст.л. сухих грибів, 6-7 картоплин, 500 г свіжої чи квашеної капусти, борошно, сіль, перець за смаком. Сухі гриби замочити на кілька годин, відварити у підсоленій воді. Коли гриби трохи покиплять, додати порізану кубиками картоплю, а ще через деякий час нашатковану