Поради

Вкорочуємо високорослу яблуню

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Трапляється, що яблуня починає сильно тягнутися вгору. Тільки через кілька років після того, як її посадили, стає зрозуміло, на якій вона підщепі — низькорослій, середньорослій чи на сіянці, себто внаслідок чого вона високоросла. З такого дерева важко знімати плоди, проводити захисні заходи від шкідників та хвороб. Можна виправити недоліки.

Оладки з яйцем і зеленою цибулею

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Після Великодніх свят зазвичай залишається багато яєць, а весна вже тішить нас зеленою цибулькою. Тож радимо господиням приготувати оладки. Й часу це не займе багато, й сім’ю порадує весняним смаком. Інгредієнти: 1 сире яйце, 2 варених яйця, зелена цибуля, кефір – 125 мл, сметана – 125 мл, сода –

Весняне обрізування троянд – поради для початківців

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Щороку весна приносить зі собою гарний настрій, тепло, а також і роботу в квітнику та на городі. Аби влітку та восени мати в господі трояндовий рай, про це слід подбати вже зараз. Навесні в першу чергу потрібно зняти захисне укриття з троянд та обрізати кущі, що є основним у

Любов до відео-ігор: забава чи психічне порушення?

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Люди, які проводять за відео-іграми багато часу, невдовзі можуть бути діагностовані з психічним порушенням. У 2018 році Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно внесе «ігрове порушення» до списку психічних захворювань. Це означає, що лікарі почнуть ставити цей діагноз любителям комп’ютерних ігор. Дафні Бавельє, професор Університету Женеви, заспокоює: не всі гравці

Капустяний пісний суп з сушеними грибами

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти: 2 морквини, корінь петрушки та селери, цибулина, 2 ст.л. сухих грибів, 6-7 картоплин, 500 г свіжої чи квашеної капусти, борошно, сіль, перець за смаком. Сухі гриби замочити на кілька годин, відварити у підсоленій воді. Коли гриби трохи покиплять, додати порізану кубиками картоплю, а ще через деякий час нашатковану

Деревний попіл: цінне добриво і не тільки

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Крім того, він ще й відіграє суттєву роль у розкисленні ґрунту, поліпшує його структуру, сприяє засвоєнню рослинами мікроелементів, захищає їх від шкідників. Деревний попіл — це своєрідний концентрат калію, фосфору, кальцію, заліза, цинку, магнію, марганцю. При цьому слід враховувати, що калій і фосфор перебувають у легкодоступній для рослин формі.

Чебуреки пісні

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти для тіста: 0,5 л води, 700 г борошна, 1 склянка олії, сіль, перець за смаком. Начинку можна взяти будь-яку на ваш смак – квашену капусту, смажену з цибулею, гриби, картоплю, смажену цибулю з морквою. У воді розвести сіль, додати чорний мелений перець, просіяне борошно і замісити еластичне тісто.

Кам’янецькі городники готуються до посівної: як купити правильне насіння

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Нарешті на Поділля прийшла довгождана весна. З нею розпочинається новий сезон у городників і, як наслідок, пожвавлюється реалізація насіння овочевих культур на ринках та спеціалізованих магазинах. Часто винуватцем поганого врожаю господарі вважають виробника насіння, і цей факт небезпідставний. Як же вберегтися й придбати дійсно гарне насіння, яке не підведе

Як побороти лупу: природні засоби

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Лупа – це постійний свербіж, білі клапті на плечах, дискомфорт. Аби її не було помітно, ви змушені мити голову через день, а то й щодня. Як стверджують експерти, допомогти в боротьбі з лупою можуть кокосова олія і олія жожоба, які  відмінно зволожують шкіру голови, зменшують секрецію жирної шкіри і

Cирно-бананова запіканка

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти: сир – 250 г, яйце – 2 шт., банан – 2 шт., молоко – 100 г, ванілін, кориця за бажанням. Відокремлюємо білки від жовтків. В блендер викладаємо сир, вливаємо молоко, кладемо порізані банани, жовтки, прянощі за бажанням. Все збиваємо, виходить сметаноподібна маса. Білки збиваємо до пишної піни. Акуратно