Поради

Серпневе карбування виноградного куща

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Серпень, мабуть, найприємніший місяць для виноградаря. Починають з’являтися перші плоди його праці – дозрівають ранні й середні сорти винограду. Але турботи на винограднику не закінчуються збором перших ягід. Тривають підв’язка зелених пагонів, пасинкування. У серпні виконується ще одна зелена операція на виноградному кущі – карбування, яке полягає в підрізуванні

Салат із зелених помідорів

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти: зелені помідори – 3 кг, ріпчаста цибуля – 1 кг, морква – 1 кг, олія – 200 г, вода – 100 г, сіль – 2 ст. л., оцет (6%) – 100 г, цукор – 200 г. Помідори нарізаємо скибочками. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо півкільцями. Овочі

Бур’янів не повинно бути

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Зелені «шкідники» добре пристосовані до найнесприятливіших умов і, якщо їх вчасно не видалити, вони швидко окупують весь город. Пропонуємо кілька способів боротьби з цією навалою. Мульчування природним матеріалом (солома, скошена трава, подрібнена кора, сухе листя) та штучним (газети, картон, поліетилен) товстим шаром пригнічує ріст однорічних бур’янів. Перед укладанням мульчі

Салат з огірками в овочевому соусі на зиму

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти: огірки – 1 кг, яблуко – 1 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., морква – 1 шт., часник – 4-5 зубчиків, гострий перець – 1 шт., помідори – 3-4 шт., цукор – ½ склянки, сіль – 1 ст.л., оцет (9%) — 50 мл, олія соняшникова – 100 мл,

Згущене молоко в домашніх умовах

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Рецепт перший. На чистому молоці. На один літр молока 3,2% жирності беруть склянку цукру. Додають пів чайної ложки ванільного цукру. Молоко виливають у каструлю, засипають цукор, розчиняють його і доводять масу до кипіння на середньому вогні. Зменшують вогонь і варять, періодично помішуючи, поки об’єм молока не зменшиться на дві

Якi дeрeвa мoжнa, а які не бажано садити бiля будинку

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Складно уявити приватний будинок без дерев на ділянці. Вони не тільки дають приємну тінь влітку і свіжий аромат під час цвітіння, а й несуть в собі певну енергію. Добра прикмета – посадити біля будинку вишню. Вона вважається символом родючості і достатку, оберегом, що приносить удачу. Ялівець – це одна

Картопляний салат з редискою

Інгредієнти: картопля – 3 шт., варені яйця – 2 шт., цибуля – 1 шт., редиска – 5-7 шт., зелений консервований горошок – 1/2 банки, оцет – 1 ч.л., цукор – 1 ч.л., сіль – 1/2 ч.л., майонез, кріп. Картоплю відварити, дати їй охолонути й нарізати скибочками близько 1 см

Аби в листопаді пуховик не розчарував

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Пуховики не лише теплі, але й дуже комфортні, тому при виборі верхнього зимового одягу більшість людей віддають перевагу саме їм. З приходом спекотних днів улюблений пуховик відправляється на зберігання до шафи. Як правильно його «законсервувати», аби в листопаді він вас не розчарував. Пухові вироби під час носіння всмоктують у

Рецепт улюблених бельгійських вафель

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти: 1 ч.л. сухих дріжджів, 250 мл теплого молока, 100-150 г цукру, 250-300 г борошна, 3 яйця, 150 г розтопленого масла. У миску виливаємо тепле молоко, всипаємо дріжджі й добре перемішуємо. Яйця збиваємо в круту піну, додаємо в миску з молоком і дріджами й акуратну вимішуємо. Туди ж просіюємо

Рогалики із сирного тіста

Автор: | Категорії Поради Немає коментарів
Інгредієнти: 200 г борошна, 200 г домашнього сиру, 200 г масла, щіпка солі, 2 жовтки, 2 ч.л. цукру (для любителів солодкого можна й більше). В борошно додайте нарізане масло й сир. Порубайте все ножем до утворення крошки. Додайте жовтки, сіль, цукор і замісіть тісто. Поставте в холодильник на 40