ЯК УЖИВАТИ ПЕРЕГОРОДКИ ГОРІХІВ
Часто настоянка перегородок горіхів справді допомагає знизити ризик виникнення хвороб, пов’язаних із нестачею йоду в організмі.
Готувати її треба правильно. Можна взяти 1 кг горіхів, вийняти з них перегородки, залити перевареною водою й дати постояти п’ять хвилин. Після цього воду злити, а перегородки покласти в скляну банку або пляшку. Залити літром горілки (не менш як 40-градусної) й міцно закрити кришкою. Поставити в темне прохолодне місце на 3-4 доби, тоді струсити і ще настоювати 3-4 доби. Перецідити й зберігати в посуді з темного скла.
Вживають настоянку по 30 крапель (чайна ложка), розвівши в пів склянки води, двічі на день, за 20 хвилин до їди протягом місяця. Потім зробити перерву й через місяць курс повторити.
Така настоянка справляє загальнозміцнювальну дію на весь організм. Це природна скарбниця мінералів та вітамінів: йоду, натрію, калію, магнію, вітамінів С, Е, А, О і РР, групи В, амінокислот, антиоксидантів. Вони перешкоджають завчасному старінню й помічні за різних інших проблем зі здоров’ям, зокрема й за порушення роботи щитоподібної залози. Ця настоянка також допоможе за проблем зі шлунком, кишківником, вона сприяє відновленню імунної системи, її вживають і за цукрового діабету будь-якого типу.
Перед застосуванням рецептів порадьтеся з лікарем.
Любов САЛІЙ, фітотерапевт.