У Кам’янці представили логотип відзначення 100-річчя кам’янецької доби УНР

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

22 січня представники об’єднання товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Славко Полятинчук, Анатолій Паладійчук та Дмитро Бабюк презентували спеціальний логотип, під знаком якого відбуватимуться всі заходи з нагоди 100-річчя кам’янецької доби УНР та вікової річниці складання урочистої обітниці Директорії, міністрів, урядовців і суддів на вірність Українській Народній Республіці.

Кожна складова символу має своє значення. Так, на малюнку можна побачити нарукавну відзнаку головного отамана 1919 року, сучасний герб Кам’янця-Подільського, печатку та малий герб УНР, заставку до дипломатичних документів УНР, титульний шрифт з наказів, виданих у Кам’янці в 1919 році, та шрифт Нарбута 1917 року.

–              Цей логотип безкоштовно можуть використовувати всі бажаючі для популяризації події, – зазначив автор знаку Дмитро Бабюк.

Як уже повідомлялося, торік члени «Просвіти» ініціювали проект «Присяга 1919», який був підтриманий міською владою. У ньому йшлося про встановлення меморіального комплексу «Присяга на вірність Україні», створення кімнати-музею, зйомки документального та художнього фільмів, видання книги. Як повідомив заступник голови міської «Просвіти» Анатолій Паладійчук, нещодавно надійшов офіційний лист-підтвердження від Верховної Ради, що зазначена подія внесена до Переліку пам’ятних дат і ювілеїв у 2019 році, а отже, буде виготовлено пам’ятну монету та видано тематичні поштові конверт і марки про цю подію.

Наталя КАМІНСЬКА.

 

 

 

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар