Жванецька та Староушицька ОТГ перестрахувалися

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Першу сесію райради в новому році й двадцять четверту (позачергову) в загальному рахунку 18 січня, можна сказати, витиснули. Чи то новорічні свята далися взнаки, чи то когось не зачепило сесійне питання, але аби зібрати кворум для її проведення, депутатів довелося видзвонювати, тож засідання розпочалося із запізненням. Староушицька та Жванецька ОТГ делегували кошти в районний бюджет, що вимагало внесення змін до головного фінансового документа на 2018 рік. Питання не принципове і стовідсоткове прохідне, мовляв, можна пропустити. Нарешті зібравшись, депутати розглянули й ухвалили його за хвилини, а сходилися, як на цілий день.

Як повідомив начальник фінансового управління РДА Олександр Федик, допоки в ОТГ вирішуються організаційні та технічні моменти, на своїх сесіях вони прийняли рішення залишити педагогічних та медичних працівників на період першого півріччя на районному утриманні, для цього в районний бюджет спрямовують кошти освітньої та медичної субвенції. Таким чином громади страхуються, аби не допустити зривів у виплаті заробітної плати. На охорону здоров’я Жванецькою громадою передано 4600 тис.грн, на освіту – майже 5 млн.грн., Староушицькою – 4100 тис.грн. та 5200 тис.грн. відповідно.

Також до районного бюджету надійшло понад 7 мільйонів іншої субвенції з бюджетів сіл та ОТГ на фінансування галузей і районних програм. В цілому дохідну частину районного бюджету збільшено на 27 млн.грн.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар