Не як по маслу, або Експертизу розпочато

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Тема якості масла, що постачається в навчальні заклади міста, отримала своє продовження. На сторінках нашого видання вже публікувалась інформація щодо даного питання.

Міська влада, в особі заступника міського голови Василя Сукача, 11 лютого скликала чергову пресконференцію, на якій були не лише журналісти, але й громадськість: представники батьківських комітетів ДНЗ, очільники міських управлінь освіти та охорони здоров’я, депутати, начальник Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області. Оскільки ситуація набула резонансного характеру (неоднозначні пости політиків та стурбованих батьків), присутнім запропонували взяти участь у відборі зразків масла для проведення незалежної амбулаторної експертизи. Самі ж батьки, витягуючи картки із номером закладу, обрали три дитсадочки (№№ 5,18 та 23), куди і вирушили журналісти, представники комісії та фахівці Держпродспоживслужби.
Зразки були відібрані, і в опломбованих сейф-пакетах спеціалісти повезли їх на експертизу до обласного центру.
Про результати перевірки ми обов’язково поінформуємо наших читачів.
Було б непогано провести експертизу масла виробника «Вівальді Д», відібравши його й із прилавків магазинів міста, щоб всі переконались у якості даного продукту. І щоб надалі не виникало сумніву про існування «спеціальних» партій постачання.
До речі, за повідомленням кореспондента «Сільських вістей» Михайла Левчука: «У шкільній їдальні Сміли Черкаської області працівники Держпродспоживслужби виявили фальсифіковане масло. Сліди привели на один із гуртових ринків у Черкасах, де був придбаний продукт, а звідти – до Дунаєвець, де, як свідчило маркування, його виготовив тамтешній ФОП Мелешков. Однак марно – такого підприємця у реєстрі немає, повідомило Головне управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області. Тепер «підпільником» займаються правоохоронні органи.

Денис ГАНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар