РІШЕННЯ ПРО ЛІКВІДАЦІЮ ЛІКАРЕНЬ В ЧЕРГОВИЙ РАЗ ВІДКЛАЛИ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У четвер, 23 квітня, продовжила свою роботу сорок четверта позачергова сесія районної ради VII скликання, перше засідання якої відбулося ще 8 квітня.
І хоча сесія розпочалась з незначною затримкою, але необхідний кворум з 22 депутатів дав старт.

Розпочали народні обранці з питання про звернення Кам’янець-Подільської районної ради до Президента, голови Верховної Ради України щодо ситуації, яка склалася внаслідок прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону». За словами депутата районної ради, директора КП «Надра Кам’янеччини» Ніни Скавренюк, цей закон забороняє комунальному підприємству проводити рубки головного користування, оскільки підприємство територіально входить до складу національного природнього парку «Подільські Товтри». В свою чергу без доходів від реалізації заготовленої деревини комунальному підприємству загрожує банкрутство, що унеможливлює подальше його існування. «З початку 2020 року підприємство не заготовило жодного кубометра деревини. Тому сьогодні є загроза припинення діяльності нашого підприємства, – констатувала Ніна Дмитрівна. – Через цей закон ми не спроможні утримувати підприємство, в штаті якого 31 працівник».
Тож депутати ініціювали внести зміни до згаданого закону. За це звернення народні обранці проголосували лише з другого разу.
Підтримали депутати і питання про внесення змін у Програму розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Кам’янець-Подільська центральна районна лікарня». Це питання надзвичайно актуальне і гостре у час розгулу пандемії COVID-19, оскільки йдеться про виділення коштів на фінансування згаданого медичного закладу, а саме про суму в понад 5,5 млн грн. Разом з тим депутати районної ради поцікавилися у свого колеги, а заодно і головного лікаря комунального некомерційного підприємства Віталія Шевчука, наскільки медичний заклад забезпечений необхідними засобами захисту та чи готовий прийняти виклик щодо протидії поширенню корона вірусної інфекції. Віталій Іванович подякував усім спонсорам, зокрема аграріям Кам’янеччини за фінансову підтримку та небайдужість. А також розповів, що на даний час у фонді медзакладу є в наявності 5240 масок. І видаються вони всім працівникам.
– За добу на роботу виходить понад 400 медпрацівників, а термін дії маски – 2 години. Зрозуміло, що у лікарні немає фінансової можливості видавати маски працівникам по декілька разів на день, оскільки за нескладних арифметичних розрахунків набігає сума у десятки тисяч за добу, стільки ж потрібно і на рукавички, – зізнався головний лікар.
Недофінансування медицини, на думку пана Шевчука, очевидне.
– Можливо, Президент Володимир Зеленський перегляне політику фінансування медичних закладів, маю надію на це… Бо ми такі ж, як і військові, різниця лише в тому, що воюємо з невидимим противником, – заявив Віталій Іванович.
Затвердили депутати і зміни до районного бюджету на 2020 рік. Зокрема збільшили обсяг дохідної частини на 258777 грн за рахунок субвенції з бюджетів ОТГ та сільських рад. Разом з тим, за словами начальника управління фінансів РДА Олександра Федика, дохідна частина районного бюджету збільшиться більш як на 1 млн 240 тис. грн і за рахунок коштів з державного бюджету, які будуть спрямовані на придбання інсуліну для хворих на діабет. Їх, за словами головного фінансиста, вистачить на 2 квартали до 1 жовтня 2020 р.
Видаткову частину районного бюджету збільшили на 448776 грн.
Затвердили депутати і розмір заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів комунальної власності на 2020 р. Тож вона для будівельників становитиме 99954,78 грн.
Питання про припинення діяльності комунальних некомерційних підприємств «Орининська района лікарня №2» та «Староушицька районна лікарня №3» шляхом ліквідації не набрали достатньо голосів. Тобто розгляд вищезазначених питань переноситься на пізніший термін.

Денис ГАНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар