Де на Кам’янеччині знімають індійське кіно?

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Вчорашнє засідання колегії райдержадміністрації, напевне, з огляду на те, що відбувалося напередодні Першого вересня, пройшло досить оперативно – рівно за годину. Проте справа від того не постраждала – були розглянуті й обговорені всі питання, винесені на порядок денний.

Розпочинаючи свою доповідь про виконання програми соціально-економічного розвитку Кам’янеччини за І півріччя цього року, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Ольга Чіпізубова наголосила на тому, що в цьому напрямку район спрацював непогано. Традиційно Ольга Миколаївна «пройшлася» по всіх галузях економіки, зокрема промисловості, агропромисловому комплексі, будівництві, транспорті, інфраструктурі, інвестиціях, споживчому ринку, фінансах, зарплаті тощо. Вона зазначила, що завдяки успішній роботі ПАТ «Подільські Товтри», Кам’янець-Подільській філії ПАТ «Райз», ТзОВ «Подільська будівельна індустрія», ДП «Лісове господарство», ТОВ «Будцемрем» обсяг реалізованої промислової продукції за І півріччя 2017 року склав 2100,2 млн.грн. при 1933,9 млн.грн. за цей же період торік (темп росту – 109%). У розвиток економіки району за 6 місяців цього року підприємствами та організаціями за рахунок усіх джерел фінансування освоєно капітальних інвестицій на суму 48,5 млн.грн.(торік – 31,4 млн.грн.). За звітний період до загального фонду зведеного бюджету району надійшло доходів (з врахуванням міжбюджетних трансфертів) на суму 269 753,6 тис.грн. (104,6% до затверджених показників). Рівень середньої заробітної плати на підприємствах району, які включені для обстежень в основне коло звітних одиниць з питань статистики праці за січень-травень 2017 року, склав 5472 грн.

В ході обговорення головуючий на колегії Василь Сукач порушив тему кричущої ситуації, що склалася наразі в Староушиькому комунальному підприємстві «Добробут».

– Наскільки мені відомо, сьогодні в селищі є понад сім десятків проривів мереж водопостачання, але ніхто не займається їх ремонтом. І це попри те, що труби закуплені й кошти в місцевому бюджеті є. Директор КП самоусунувся від роботи, не з’являється на своєму робочому місці, тож наразі питання №1 – звільнити його з посади та знайти нового керівника, хоча б т.в.о., який би зайнявся вирішенням питання відновлення мереж. Бо не може одна чи дві людини гальмувати роботу цілої громади. Нині на рахунку селищної ради 2 мільйони гривень, отож ставайте і дійте, адже опалювальний сезон розпочнеться зовсім скоро. І зверніть увагу, що є сільські голови, які не мають коштів на благоустрій і вишукують їх усілякими способами, а тут є гроші, та ніхто не хоче навіть зрушити з місця. Знаєте, багато я повидав, але такого індійського кіно бачити не доводилося, – сказав Василь Олександрович, звертаючись до виконуючого обов’язків Староушицького селищного голови.

Два наступні питання колегії стосувалися стану реформування системи надання адміністративних послуг на Кам’янеччині та роботи сектора з питань молоді та спорту райдержадміністрації.

Начальник управління надання адміністративних послуг РДА Наталя Куц поінформувала, що приміщення площею 106 кв.м облаштоване за принципом «Прозорий офіс». Роботу ЦНАП забезпечують 4 адміністратори, цьогоріч громадянам було надано 11529 адміністративних послуг, що на 23% більше, ніж за аналогічний період торік. З розрахунку на 1 тисячу жителів району кількість наданих послуг становить 143. Найбільшу частку адміністративних послуг, які надаються через управління, займають послуги в сфері земельних відносин, речових прав на нерухоме майно, реєстрації бізнесу та оформлення паспортних документів.

У доповіді начальника сектора з питань молоді та спорту РДА Віктора Дорожа йшлося, що найпопулярнішими на Кам’янеччині видами спорту є футбол, волейбол, міні-футбол, настільний теніс, легка атлетика, тхеквондо ВТФ, баскетбол, гирьовий спорт, армспорт, шахи, шашки, пауерліфтинг. Цьогоріч спортсмени району брали участь у 8 міжнародних та 17 всеукраїнських змаганнях з футболу (дівчата), міні-футболу (чоловіки), пляжного футболу (жінки), тхеквондо ВТФ, пауерліфтингу, шашок. До складу збірної команди України входять вісім спортсменів Кам’янеччини. Майже 700 спортсменів району з початку року взяли участь у 49 обласних змаганнях та завоювали 61 призове місце, з них 22 перших, 39 спортсменів є членами збірних області з футболу (жінки), тхеквондо ВТФ, гирьового спорту, пауерліфтингу, шашок. Щодо сільських рад, то кращими в галузі фізичної культури і спорту є Орининська, Устянська, Слобідо-Рихтівська, Довжоцька, Кульчієвецька, Слобідсько-Кульчієвецька та Грушківська. Аби долучити якомога більше молоді до здорового способу життя, у Кульчиївцях, Слобідці-Рихтівській, Старій Ушиці, Великій Слободі, Рихті, Баговиці, Врублівцях, Заліссі-1, Нагорянах, Оринині відкрито відділення ДЮСШ.

                                                                                                                                                                                                                                       Наталя КАМІНСЬКА

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар