Чи бути «шанхаю» у центрі Кам’янця-Подільського?!

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У жодній європейській країні не побачимо вуличних продавців крамом на тротуарах чи в інших не облаштованих для цього місцях. Проте на вулицях та площах наших міст, у дворах, під’їздах, скверах розгорнулася ціла мережа несанкціонованого збуту м’ясних і молочних продуктів, риби, городини тощо. Не стало винятком і наше місто.

Правда, місцева влада намагалася хоч якось із цим впоратися, забороняючи реалізацію продуктів харчування із землі та в невстановлених місцях. Але заборона діяла допоки велося патрулювання місць стихійної торгівлі. А вже через пару днів, як ні в чому не бувало, вулиці біля центрального ринку знову перетворювалися на місцевий «шанхай».

Тому 3 грудня, аби поставити кінцеву крапку у стихійній торгівлі на вулиці Князів Коріатовичів, проспекті Грушевського та в інших частинах міста, вирушила робоча група робоча група під головуванням заступника міського голови Василя Сукача. У її складі – представники муніципальної інспекції, міськвідділу поліції, департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста, департаменту містобудування та архітектури, Держпродспоживслужби, ринків міста, – повідомляють на сайті міської ради.

Після довгих дискусій, продавці все-таки поступилися своїми намірами та звільнили тротуар на Князів Коріатовичів. А тих, хто залишив свої ящики ще звечора, таким чином бронюючи «робочі» місця, вранці теж очікувала несподіванка. Їх, а заразом і весь мотлох вздовж несанкціонованої торгівлі, комунальники зібрали та вивезли на смітник.

«Ми будемо виїжджати щодня, поки продавці стихійних ринків не зрозуміють, що такої торгівлі в місті не повинно бути!», – зауважив Василь Сукач. Разом з тим директори міських ринків подбали, аби забезпечити торговими місцями продавців сільгосппродукції, обладнавши для цього ряди й прилавки. Як запевнили у ТзОВ «КВЗП «Кам’янець-Подільський»: «Адміністрація Центрального ринку має можливість надати 100 торгових точок по 1-1,5 погонних метра для продавців із місць незаконної торгівлі. На ринку затверджені такі тарифи: для сільгоспвиробників – 6 грн у день за торгове місце (1 погонний метр), для всіх інших – 12 грн».

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар