Кам’янець проти антисімейних ініціатив ЄС

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Дев’яте питання порядку денного чергової сесії міської ради, що відбулася 6 листопада, не на жарт стривожило депутатів і представників духовної громади. У ньому йшлося про приєднання Кам’янця-Подільського до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад. Як пояснив міський голова Михайло Сімашкевич, пропозиція підтримати Хартію надійшла від Асоціації міст України.

На початку пленарного засідання слово взяв депутат Володимир Костинюк. Він нагадав про козацькі корені українців, а саму Хартію назвав бомбою у красивій обгортці, яку нам підсовує Євросоюз, і запропонував зняти це питання з розгляду.

–              У нашій країні споконвіку цінують матір, батька, дітей, сповідують цінності, прописані у Біблії, – підкреслив Володимир Володимирович.

Проти приєднання до Європейської хартії виступила і Духовна рада нашого міста. Так, голова міського осередку міжнародної ГО «Наша спадщина» Валерій Каспров наголосив, що Європейська хартія містить «антисімейні та проліберальні ЛГБТ-ініціативи».

–              Ми за рівні права чоловіків та жінок, перед Богом усі рівні, але коли під цим соусом в наше законодавство «впарюють» різні збочення, ми проти! – зазначив він.

В результаті обговорення депутати прийняли рішення зняти це питання з порядку денного.

Загалом під час пленарного засідання обранці обговорили 35 основних і додаткових питань та понад 120 – земельних. Проголосували за виділення 200 тисяч гривень на придбання компресорів для стоматологічної поліклініки, 300 тисяч – на пільгові перевезення. 38 тисяч гривень спрямували на придбання подарунків для людей поважного віку, яким виповниться 90, 95 та 100 років. На ямковий ремонт міських доріг виділено 400 тисяч гривень, 50 тисяч – для садочка №17, каналізаційні мережі якого потребують ремонту.

Одноголосно депутати підтримали звернення до перших осіб країни щодо недопущення зростання вартості пального.

–              Підвищення ціни на пальне тягне збільшення ціни на всі інші продукти споживання і впливає на кожного, незалежно, чи є у нього транспортний засіб чи ні… Просимо керівництво держави взяти під особистий контроль це питання та не допустити зростання ціни на товари першої необхідності, – йдеться у зверненні.

Також депутати створили тимчасову комісію з контролю за дотриманням вимог умов конкурсу та правил пасажирських перевезень перевізниками міста. Під час розгляду земельних питань обранці проголосували за виділення земельних ділянок п’ятьом учасникам бойових дій.

Наталя КАМІНСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар