УРОЖАЙ – 2020

Автор: | Опубліковано Економіка Немає коментарів

На Кам’янеччині стартувала операція «Урожай-2020», яка спрямована на детінізацію агросектору, земельних і трудових відносин та передбачає низку пріоритетних завдань для місцевих податківців у період збору врожаю сільськогосподарських культур.

Окрім організації контролю за реальним станом виплати зарплати працівникам, зайнятим в аграрному виробництві на всіх етапах, фахівці державної податкової служби (ДПС) виявлятимуть нелегальних найманих працівників, залучатимуть до декларування осіб, які надають у період жнив послуги комбайнування власною технікою та обробляють з метою отримання комерційного зиску земельні ділянки понад 2 гектари.

– Аграрний сектор вимагає великої кількості найманих осіб, які досить часто працюють на сільськогосподарських товаровиробників без оформлення належним чином трудових відносин. А це означає не лише бюджетні втрати, а й недотримання соціальних гарантій громадян. Просимо керівників підприємств та фермерських господарств не ігнорувати законне право кожного працівника на офіційну зарплату. Адже лише легальне робоче місце дає право на отримання соціальних виплат у випадку втрати працездатності та гідне пенсійне забезпечення в майбутньому, – наголосила заступник начальника Кам’янець-Подільського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Ольга Дворська.

– Наполегливо рекомендуємо сільськогосподарським товаровиробникам, громадянам, які власними силами обробляють земельні ділянки, або які мають у власному користуванні техніку та надають послуги іншим особам у вигляді обробітку землі за певну плату, не нехтувати нормами законодавства, та задекларувати свої доходи. Адже детінізація агросектора – це шлях до економічного процвітання українських сіл в майбутньому та росту добробуту громадян, – підсумувала Ольга Дворська.

Сектор забезпечення роботи Кам’янець-Подільського
управління ГУ ДПС у Хмельницькій області.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар