Новий рік нові тарифи Кам’янцю приніс

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Одразу після Нового року, 2 січня, Кам’янець-Подільський міський виконавчий комітет зібрався на позачергове засідання. Серед питань порядку денного два питання стосувалися тарифів.

Перш за все у напрямі до незначного здешевлення зазнали зміни тарифи на виробництво теплової енергії по котельнях КП «Міськтепловоденергія», які працюють на альтернативних джерелах енергії,.

Як пояснює директор департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста Майя Гурська, цей тариф стосується лише мінікотелень, які запрацювали в місті. І розраховується він на основі середньозваженого тарифу, який визначає Державне агентство з енергозбереження, і який 26 грудня 2019 року був зменшений. Тому наразі розраховані нові розміри. Зокрема для потреб населення тариф змінюється із 1318, 77 грн/Гкал на 1259,67 грн, в тому числі на виробництво теплової енергії – із 1247,7 на 1191,8 грн. Для бюджетних установ – із 1462 грн/Гкал до 1453,6 і, відповідно, на виробництво теплової енергії із 1367 до 1360,57 грн. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, враховуватиме відповідні тарифи, коли буде розглядати загальний тариф по місту.

– Після того, як будемо знати остаточну ціну на газ, можна очікувати помітне зниження комунальних тарифів, – зазначив під час обговорення міський голова Михайло Сімашкевич.

Друге питання стосувалося тарифів на копання могил на міському кладовищі. Тут середня ціна зросла у літній період з 492 грн до 606, а у зимовий – з 815 до 1005 грн. Тобто помирати у місті стало з Нового року дорожче. Так що, громадяни, не будемо поспішати на небо.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар