Новинки «туристичного притулку» Галини Локай

Ще з десяток років тому нічого навіть не натякало на те, що на цьому скелястому пагорбі незабаром зросте затишний сучасний готельний комплекс із романтичною назвою «Ксенія» і все навкруг наповниться людським гамором, дитячим сміхом та діловитими перемовами персоналу. Власниця закладу Галина ЛОКАЙ каже, що гріх було не скористатися тим, що так щедро подарувала природа, адже тут, поблизу Врубловець, — екологічно чиста зона, територія природного заповідника «Подільські товтри», мальовничі краєвиди, а буквально в декількох метрах виграє мілкими хвилями водне плесо Дністра. Вже після перших відвідин Галина Адамівна закохалася в це місце й вирішила: врубловецькій «Ксенії» бути! І взялася до роботи…

Справа всього життя

На той час пані Галина вже 15 років займалася готельним бізнесом — керувала готелем з однойменною назвою в Кам’янці-Подільському, на Підзамчі. Проте на 23-х сотках землі в місті їй, людині з широкою натурою, вже було тісно.

— Я подумала: міським жителям точно захочеться відпочити з комфортом на лоні природи, подихати чистим повітрям та помилуватися пейзажами. Спочатку збиралася побудувати лише ресторан, та обміркувавши все детально, зрозуміла: це має бути саме готельний комплекс. Звернулася до тодішніх сільського голови та очільника райдержадміністрації, аби з’ясувати, чи є ще бажаючі придбати цей шматочок землі. Тоді знайомі мене із подивом запитували: «Що ви можете зробити? Адже там така глиба, горб…». Майже рік я займалася вирішенням паперових питань. Пригадую, як у райдержадміністрації мій майбутній заклад назвали «туристичним притулком»… Ну, так — то й так. А я не проти… З Божою поміччю розпочала будівництво. І вклала в нього всю свою душу та любов, адже це — справа всього мого життя, — ділиться Галина Локай.

Казка на дністровському березі

Готельний комплекс зводився два роки. На колись глухому місці з’явилися сучасні будівлі закладу — прекрасно обладнані номери, ресторан, конференц-зал, магазин, більярд, альтанки, дитячі майданчики, пляжний понтон, відкритий басейн, банний комплекс зі знаменитими казанами з джерельною водою, що гріється на вогнищі. У скелі були вирубані доріжки, на території гарно попрацював ландшафтний дизайнер, тож тішать око чарівні пейзажі – тут тобі й фонтанчик, і дерев’яний місток, і кам’яне мощення, і зелень кущів та дерев… Складається враження, що потрапив у казку. А ще ж є прогулянки на катамаранах і пароплаві, що відходить від власної пристані комплексу!

За роки свого існування готельний комплекс у Врублівцях здобув гарну славу. В ньому зупиняються українські знаменитості, політики, зірки естради. Відвідувачі полюбили цей заклад за приязне ставлення персоналу до людей, гарну кухню, комфорт і, звісно ж, навколишні краєвиди. На базі врубловецької «Ксенії» відбулося чотири кулінарних майстер-класи від відомих шеф-кухарів, тут часто проводяться різноманітні семінари, конференції та зібрання, нерідко й міжнародного рівня. А про високий професіоналізм тутешніх майстрів приготування страв свідчить те, що фахівці закладу Андрій Лапан і Ольга Побережець неодноразово ставали переможцями та здобували призові місця на престижних міжнародних та всеукраїнських кухарських перегонах.

До «Ксенії» — на сноутюби!

В умовах нинішньої жорсткої конкуренції потрібно працювати на перспективу, розвиватися та сягати все вищого рівня, й Галина Локай це добре розуміє. Готельний комплекс «Ксенія» не обділений увагою клієнтів, проте готельєрка мислить глобально:

— Ми маємо чимало будівель і велику територію, а працюємо лише 3 місяці на рік. Фактично за цей час ми маємо заробити кошти на утримання й обслуговування комплексу в період міжсезоння. Проте заробленого все ж не вистачає. Тому в додаток до всього збудували турецьку лазню (хамам) та відкрили спа-салон. Також наразі вже майже завершили роботу з облаштування дитячої кімнати, де крім іграшок, фігурок героїв мультиків та картин казкових персонажів, буде сухий басейн з м’якими кульками, який так полюбляють дітлахи. Ось-ось приймуть перших відвідувачів зал для проведення корпоративів та бар. Молодят у день весілля запрошуємо сфотографуватися у спеціально оздобленій альтанці. А ще в найближчих планах — встановлення атракціону «сноутюб» для катання з гірок або спеціальними трасами — такий, як у Сонячній долині, але набагато ближче. Сподіваюся, це привабить до нас відвідувачів і в холодну пору року, — розмірковує Галина Локай.

Щодо спа-новинок «Ксенії», то працівники салону Тетяна Максимчук та Яна Решовська розповіли, що до послуг відвідувачів тут соляна кімната, бальнеологічні процедури — цілющі вуглекислі, кисневі та перлинні ванни, масажне ліжко «НУГА-БЕСТ», контрастні ванночки для ніг та циркулярний душ.

Коли мама — суддя міжнародного класу

Галина Локай належить до когорти тих щасливих людей, які не лише займаються улюбленою справою, а ще й отримують від того прибуток. Погодьтеся, так у житті таланить далеко не кожному. Разом з мамою в сімейному бізнесі працюють донька Ксенія (це саме на її честь названо готельний комплекс) і зять Артем, та й маленьку Соломійку, внучку Галини Адамівни, з часом планують залучити до цього заняття.

Здавалося б, що іще потрібно людині для щастя? Живи собі спокійно та отримуй насолоду… Та це не про нашу героїню. Вона цікавиться всім, що стосується її справи, є членом Кулінарної асоціації «Західна Шеф Група», що об’єднує поціновувачів мистецтва приготування різноманітних страв. Отримала сертифікат судді міжнародного класу. До слова, вимоги до суддів такої категорії ставляться неабиякі: потрібно мати відповідну освіту, стаж роботи шеф-кухарем, а також власний ресторан. Галина Адамівна повністю їм відповідає — вона закінчила Київський торгово-економічний інститут, працювала офіціантом, директором магазину, шеф-кухарем власного ресторану, загалом має понад 25 років стажу в цій професії. Отож, в якості судді міжнародного класу Галина Локай протягом останніх кількох років оцінювала вміння майстрів кулінарної справи на чотирьох міжнародних і одному всеукраїнському конкурсах.

Амбітні плани готельєрки

Наразі наша героїня виношує ідею проведення у врубловецькій «Ксенії» міжнародного конкурсу шеф-кухарів. Це було б цікаво для фахівців і престижно для Кам’янеччини та закладу.

— Для цього в нас є всі умови: декілька залів, конференц-зал, спеціальний зал для проведення конкурсів, окрема кімната для суддів, бокси-кухні для конкурсантів, обладнані плитою конвектором і морозильною камерою, стіл для обробки продуктів тощо. Сподіваюся, нам буде виявлено таку честь, а ми в свою чергу зробимо все, аби цей конкурс пройшов на високому рівні, — ділиться Галина Локай.

А у «Ксенії» тим часом усе йде за звичною схемою: заселяються відпочивальники, ті, хто вже облаштувався, прогулюються територією чи насолоджуються навколишнім видом у альтанках, хтось готується до екскурсії пароплавом до Бакоти, хтось розслабився, отримуючи спа-процедури, а хтось смакує стравами, з любов’ю приготовленими кухарями…

Висновок напрошується сам по собі: в цьому райському куточку таки варто побувати!

Наталя КАМІНСЬКА.

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар