Кулінарія

Риба по-монастирськи

Інгредієнти: минтай – 600 гр., цибуля – 3 шт., молоко – 0,5 л., борошно – 0,5 скл, олія соняшникова, сіль, перець. Цибулю ріжемо кільцями, минтай – порційними шматками. Рибу потрібно обсушити паперовими рушниками. Трохи поперчити. Змішуємо борошно з сіллю, обвалюємо в цій суміші рибу і обсмажуємо з двох сторін,

Салат з курячої грудинки з шампіньйонами

Інгредієнти: філе курячої грудки – 400 гр., помідор – 2 шт., сир твердий – 150 200 гр., печериці консервовані – 250 гр., цибуля ріпчаста-1 шт., часник – 2-3 зубчики, майонез. Куряче філе відварити, остудити, нарізати невеликими кубиками. Печериці порізати на половинки або четвертинки. Помідори нарізати кубиками. Цибулю нарізати дрібними

Цукерки з вівсяних пластівців з горіхами і какао

Інгредієнти: пластівці вівсяні «Геркулес», які не потребують варіння – 3 склянки; масло вершкове – 200 г; молоко – 15 ст.л.; какао-порошок – 7 ст.л.; горіхи волоські – 2 склянки; цукор – 1 склянка; ванільний цукор – 5 г. Підсушуємо в духовці пластівці до появи горіхового запаху, залишаємо остигати. Далі

Маринована скумбрія

Це проста і смачна закуска для будь-якого святкового столу. Наведені нижче інгредієнти написані з розрахунку на одну рибку, але краще маринувати відразу ж 4-5 штук. Для цього просто помножте кількість компонентів на 5. Інгредієнти: вода – 1 скл., цукор – 1 ст. л., чорний перець – 5 горошин, лавровий

Запіканка з куркою

Інгредієнти: ½ кг відвареного курячого філе, 50 г сиру, 2 яйця, 150 мл молока, 50 гр пшеничного борошна, 0,5 ч. л. розпушувача, сіль, перець, зелень за смаком і бажанням Куряче м’ясо дрібно нарізати. Сир натерти на грубій тертці. У миску розбити 2 яйця. Додати молоко, сіль, перець, борошно, розпушувач

Грибний пиріг з сиром

Інгредієнти: гриби (можна як шампіньйони, так і лісові) – 800 г, борошно – 650 г, вода – 1 склянка, твердий сир – 150 г, вершкове масло – 50 г, олія – 50 мл, яйце – 2 шт, цукор – 1 ст.л., дріжджі сухі – 1 ст.л., сіль, перець. Змішуємо

Угорський айвовий пиріг

Інгредієнти: айва – 300 г, борошно пшеничне – 500 г, маргарин або масло – 250 г, цукор – 200 г, яйця – 3 шт, сіль – половина чайної ложки, цукор ванільний – 1 пакетик. Масло або маргарин розтерти зі 100 г цукру і жовтками до білого. Додати сіль, ваніль

Варення з чорноплідної горобини

Інгредієнти: чорноплідна горобина – 1 кг, цукор – 1,5 кг, вода – 1 склянка. Горобину промиваємо, видаляємо плодоніжки і бланшуємо в окропі 7 хвилин, щоб ягоди стали трохи м’якшими і краще вбирали цукровий сироп. У каструлі або краще спеціальному тазі для варення ставимо грітися воду. Додаємо цукор і даємо

Сирні кекси з секретом

Інгредієнти: 700 г сиру, 400 г вершкового масла, 4 яйця, 2 склянки цукру, 10 г ванільного цукру, 4 склянки пшеничного борошна, 1 склянка ізюму, вишня, шоколад, 1/2 ч. л. соди, 2 ст. л. цукрової пудри. Розім’яти сир. Додати розм’якшене вершкове масло і яйця. Ретельно перемішати. Додати цукор, ванільний цукор,

Картопляний салат з редискою

Інгредієнти: картопля – 3 шт., варені яйця – 2 шт., цибуля – 1 шт., редиска – 5-7 шт., зелений консервований горошок – 1/2 банки, оцет – 1 ч.л., цукор – 1 ч.л., сіль – 1/2 ч.л., майонез, кріп. Картоплю відварити, дати їй охолонути й нарізати скибочками близько 1 см