ЯБЛУКА ЗАПЕЧЕНІ З РОДЗИНКАМИ І ГОРІХАМИ

Автор: | Опубліковано Кулінарія Немає коментарів

Візьміть яблука трохи більшого за середній розміру, повирізайте серцевини, щоб не було насіння, хай навіть із просвітом, насипте в отвори дещицю цукру, затим покладіть по кілька заздалегідь промитих і набухлих у гарячій воді родзинок, по дрібці посічених волоських чи інших горіхів і зверху ще посипте цукром. У духовку при малому вогні хвилин на двадцять – двадцять п’ять, а самі тим часом готуємо глазур. Наливаємо в алюмінієву чи скляну посудину півтори склянки молока, доводимо майже до кипіння, засипаємо 1,5 ст. ложки цукру, дрібку ванільного цукру, 3 ст. ложки какао-порошку і наприкінці, коли майже закипіло, – кладемо шматочок вершкового масла. Тримаємо на вогні, повільно перемішуючи, 10 хв. Коли вийняті яблука за кілька хвилин остигнуть, рівномірно поливаємо кожне глазур’ю, щоб аж скапувало. Особливо порадуєте таким десертом малечу.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар