ВИГРАВАВ МАЙСТЕР І ВИГРАЛИ У МАЙСТРА

Автор: | Опубліковано Спорт Немає коментарів

5 травня у Подільському навчально-реабілітаційному соціально-економічному коледжі (колишній планово-економічний технікум) пройшов сеанс одночасної гри з шахів.

До Кам’янця завітав майстер спорту із Чернігова Олег Тука. Йому довелося місяць провести під російськими бомбуваннями. Він є шахістом збірної України серед спортсменів із вадами зору. На світовій шаховій олімпіаді серед спортсменів із вадами зору О.Тука виборював срібло.

В Кам’янці-Подільському він одночасно грав на 9 дошках проти дев’ятьох суперників. Серед них як і студенти коледжу, так і переселенці з Харківської, Донецької, Чернігівської областей. Майстер через певні вади зору просив суперників робити ходи тоді, коли він підходив до даної шахової дошки. Водночас спортсмен не заперечував, коли супернику було потрібно більше часу на роздуми, тоді О.Тука проходив до наступної дошки.

Майстер спорту зумів отримати 8 перемог. Виграти у майстра вдалося лише Ігорю Голдибану, який грає у міських турнірах. Зокрема в чемпіонаті міста-2018 І.Голдибан із 14 учасників посів 11-е місце.

Олег МАЗУРИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар