Варення з чорноплідної горобини
Інгредієнти: чорноплідна горобина – 1 кг, цукор – 1,5 кг, вода – 1 склянка.
Горобину промиваємо, видаляємо плодоніжки і бланшуємо в окропі 7 хвилин, щоб ягоди стали трохи м’якшими і краще вбирали цукровий сироп.
У каструлі або краще спеціальному тазі для варення ставимо грітися воду. Додаємо цукор і даємо йому повністю розчинитися, постійно помішуючи.
Як тільки сироп закипів, додаємо пробланшовані ягоди. Варимо на маленькому вогні від закипання 15 хвилин. Знімаємо з вогню та залишаємо на 3-4 години. Знову ставимо на вогонь і знову даємо покипіти 15 хвилин.
Розкладаємо гаряче варення в стерилізовані гарячі банки і закручуємо кришками. Воно добре зберігається навіть при кімнатній температурі.
Поділитися в соціальних мережах