За «добрі» руки платити не варто! Як у Кам’янці-Подільському горе-продавці наживаються на тваринках

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

19 грудня в ГО “Жіноча Сотня” зателефонували мешканці будинку, що на вул.Тімірязєва, 150. Вони поскаржились, що під їхні вікна викинули на сніг двоє маленьких цуценят. Небайдужі кам’янчани попрохали, аби ми зарадили в цій ситуації — подали оголошення в пресу, виклали матеріали в Інтернет. Словом, зробили все, аби цуциків “всиновили”. Ми порадили пригріти їх у під’їзді будинку, доки щось знайдеться. Наступного дня нам знову зателефонували і повідомили, що в під’їзд ніхто тваринок не впустив, і вони ночували надворі, на снігу. Того ж дня, о 13.00, ми підійшли до місця виклику, де вже зібралось кілька сусідів. Песикам уже поставили паперову коробку.

Мешканці будинку розповіли нам багато дуже цікавого й жахливого… Наприклад, те, що в цьому ж будинку, на першому поверсі, в квартирі №11,  проживає такий собі Сергій. Сорокарічний чоловік частенько випиває разом зі своїми друзями, а “працює” він на центральному ринку, в куточку, де торгують котиками і песиками. Себе він позиціонує як добропорядну людину, яка з відкритим серцем приймає та доглядає знедолених братів наших менших.

Люди приносять йому своїх тваринок, щоб прилаштувати в добрі руки, платять “продавцю” за цю послугу по 50 грн. за кожне кошеня чи цуценя. Сергій гроші бере й пропиває, а тваринок залишає на вулиці під своїми ж вікнами. Багато кошенят навіть зараз живуть у підвалі цього дому. Кого не зміг прилаштувати, вивозить за місто й кидає на полі або з мосту.

Влітку його квартира вщент переповнена кошенятами, які нявчать від постійного голоду. Сусіди неодноразово скаржились у ЖЕК та до поліції, але результатів немає, всі лише розводять руками. Які тваринки ще не здохли з голоду – вбиває просто в своєму помешканні.

Цих двох цуценят, через яких нас і запросили до співпраці, взяла до себе молода сім’я пані Людмили з селища Смірнова. Але тваринки, дві дівчинки, виявились хворими на ентерит і вже другий тиждень поспіль дбайливі господарі возять їх на крапельниці до ветеринара. Коштує одна крапельниця 155 грн., тож для сім’ї це виявилось трохи накладно з коштами. Дякувати Богу, долучилась громадська організація “Душа Бродяги”, яка від 25 грудня почала оплачувати цим собачкам лікування. Дякуємо їм, а особливо голові ГО “Душа Бродяги” Анжелі Поджинській.

Наша мета – застерегти громадян Кам’янеччини, яким небайдужа доля невинних тваринок. Шановні подоляни, будьте пильні та обережні! Не приносьте своїх тваринок до горе-продавця, живодера Сергія! Це неминуча смерть для ваших кішечки чи собачки! До речі, біля нього торгує ще один чоловік, який закриває непроданих тварин до наступного дня в свою шафку. Там вони нявчать, гавкають, мерзнуть!

22 грудня 2017 року ми написали заяву до міліції на Сергія щодо жорстокого поводження з тваринами. Заява прийнята, зареєстрована. Долучились небайдужі захисники тварин, сусіди. Наразі чекаємо  відповіді від органів.

Із застереженням та проханням від імені громадської організації “Жіноча Сотня” Лариса ДІНОВСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар