Юнаки Кам’янеччини до призову – “готуйсь”

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

З березня по червень на Кам’янеччині триватиме призовна кампанія на строкову військову службу. Уже 1 квітня розпочнуть роботу призовні комісії, що здійснюватимуть відбір до Збройних Сил України (ЗСУ). Йому підлягають громадяни чоловічої статі, придатні за станом здоров’я для несення військової повинності, яким виповнилося 18 років і старше, але не більше 27-річного віку і не мають права на звільнення чи відстрочку від військової служби. Про особливості чергового весняного призову розповів журналістам військовий комісар Кам’янець-Подільського об’єднаного міського військового комісаріату Володимир Возний.

  • Громадяни, яким надійшли повістки, у зазначений у листі термін зобов’язані з’явитися у військкомат. Хибною думкою є те, що повістка вручається за місцем проживання – її призовнику можуть передати через батьків, керівників підприємств, в тому числі й за адресою реєстрації. Якщо за певних обставин повістка не надійшла, то призовник повинен самостійно прийти до призовної дільниці впродовж десяти днів з початку оголошення призову, – звернув окрему увагу Володимир Миколайович. – Особисто навідатися на засідання призовної комісії необхідно тим особам, яким належить відстрочка від призову. В іншому разі документи, надані сторонніми, розглядатися не будуть.

З наступного місяця перша партія молодого поповнення кам’янчан відправиться до місць дислокації військових частин. Планується, що вперше військову форму одягнуть 100 призовників з міста та 80 – з району. Як наголосив Володимир Возний, ухилятися від військового обов’язку – справа марна.

  • Не сховає від виконання військового обов’язку і виїзд за кордон. Військовозобов’язаного вирахують на кордоні за реєстром бази призовників і повернуть назад. А от покарання для «ухилянтів» тягне на кримінальну відповідальність. Якщо досі про такі намагання ми дізнавалися, то до суду не доходило, оскільки юнаки визнавали провину й жалкували про свій вчинок, – повідомив військовий комісар.

Строковиків в жодному разі у зону бойових дій не відправлять, а близько 50% з новоприбулих зможуть виконати свій військовий обов’язок у навчальному центрі міста та стати фахівцем оперативного забезпечення. Окрім цього, є нагода служити поряд з домом тим, хто забажає записатися на контракт. Місцеві військові частини та бригади якраз заповнюють вакантні посади й обіцяють заробітну плату від 10500 грн.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар