На Соборній звучатимуть арії…

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

– Опера – це показник того, на якому культурному рівні перебувають держава, місто. Адже навіть не в кожній країні відбуваються оперні процеси, а в Кам’янці-Подільському вже втретє проводиться цілий фестиваль, присвячений цьому виду мистецтва, – такими словами підсумувала свою розповідь про черговий мистецький захід «Опера в мініатюрі» його організатор і безпосередній виконавець Олена Лютаревич. І дійсно, протягом цілого тижня, з 1 по 8 липня, кам’янчани та гості міста матимуть змогу долучитися до високого й вічного – послухати шедеври світової музики у виконанні талановитих солістів та музикантів.

Так, у перший день ІІІ Міжнародного фестивалю «Опера в мініатюрі», о 19.00, у кафедральному костьолі Петра й Павла відбудеться концертна програма Gala Verdi за участю симфонічного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії. Будуть виконуватися уривки зі всесвітньо відомих творів Джузеппе Верді. Головний гість цього дня – відомий у Європі диригент Фердінандо Нацарро, який свого часу не лише підтримав події Майдану, а й присвятив їм симфонію.

2 липня в літньому дворику НІАЗ «Кам’янець» пройде концерт вокальної та інструментальної музики «Мій рідний краю», в рамках якого звучатимуть твори композиторів тих країн, які представляють виконавці. Наступного дня, о 16.00, оперних співаків, які виконуватимуть відомі арії, можна буде зустріти просто на вулиці Соборній під час флеш-мобу «Опера в місті». А трохи згодом, о 19.00, у актовій залі коледжу культури й мистецтв свою творчість подарує глядачам молодіжний камерний оркестр з м.Заверце, Польща.

А вже 4 липня, знову ж таки в літньому дворику НІАЗ, лунатиме надзвичайно романтичний цикл Шумана про любов та життя жінки «Дві сповіді» (німецькою мовою). На 6 липня запланована світова прем’єра опери українського сучасного композитора Мирослава Волинського за драмою-феєрією Лесі Українки «Лісова пісня», тож пишаймося, що саме ми, кам’янчани, станемо свідками цієї події. Сьомий день фестивалю ознаменується нагородженням фіналістів конкурсу “Impreza.Опера в мініатюрі” та колоритним вечором Неаполітанської пісні. А 8 липня, о 20.00, у сквері «Водойма» відбудеться Гала-концерт учасників фестивалю. Організатори обіцяють, що це буде грандіозне дійство.

Щодо квитків на заходи, то їх можна придбати у виставковій залі на Соборній, у готелі «7 Днів», турагентстві «Данілов і Ко» та кав’ярні «Кофете». Вартість – 75-100 грн., на прем’єру «Лісова пісня» – 200 грн. Проте частина заходів безкоштовні, тож вхід на них вільний (3, 5, 7, 8 липня).

Наталя КАМІНСЬКА

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар