Молоко в населення продовжуватимуть приймати до 2020 року

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Уже майже півроку, як темою №1 для селян є прийом молока молокопереробними підприємствами. Будуть чи не будуть приймати його від населення?

Нагадаємо, що з згідно з Угодою про асоціацію з ЄС, на полицях наших магазинів має бути лише молоко екстра-класу, вищого та першого гатунків. Тож молоко від населення, яке згідно з показниками якості, належить до другого класу, мали б припинити приймати. Планувалося, що це рішенння ввійде в силу вже з 1 січня цього року. Проте тоді Міністерство аграрної політики та продовольства ініціювало відсторочення набуття чинності оновленого стандарту до липня 2018 р. І от липень настав. Що ж чекає селян та їхніх корівок?

Як заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, молоко другого класу – те, яке виробляється в селянських господарствах, – переробні підприємства будуть приймати до 1 січня 2020 року. А от з 1 січня 2020 по 1 січня 2022 року буде встановлено перехідний період, протягом якого молоко від селян буде продовжувати прийматись, але вже виключно в технічних цілях для виробництва нехарчових продуктів (наприклад, кормів для тварин або казеїну).

Чиновниця підкреслила, що коли 30% молока, що йде на переробку, це молоко другого ґатунку, то очевидно, що необхідно час та умови, для того, щоб селяни або ті, хто виробляють молоко другого ґатунку, мали можливість переорієнтуватися, перебудуватися. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар