ШКОЛИ ОРИНИНУ НЕ ВІДДАЛИ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У четвер, 18 листопада, відбулась чергова 12 сесія Кам’янець-Подільської районної ради. На порядку денному було 18 питань. Але спершу голова районної ради Михайло Сімашкевич представив нових керівників Національного природного парку «Подільські Товтри» – директора Руслана Якубаша і його заступника Віктора Велічка. У своїй промові перед депутатами Руслан Анатолійович запевнив, що він завжди готовий до співпраці з органами місцевого самоврядування.

Не обійшлося і без приємних миттєвостей. Зокрема відзнаку Кам’янець-Подільської ради «За заслуги» отримав її голова Михайло Сімашкевич, а помічник народного депутата України Ігоря Марчука вручив Почесну грамоту Верховної Ради України начальнику управління забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, фінансів та соціально-економічного розвитку РДА і за сумісництвом депутату райради Олександру Федику.

Хоча розгляд запланованих питань зайняв у депутатів трохи більше години, не обійшлося і без жвавого обговорення. Так, виникла дискусія щодо передачі у власність Орининській громаді майнових комплексів і будівель шкіл в селах Підпилип’я і Ріпинці. Депутатів цікавила подальша доля цих освітніх закладів. Депутатка Олена Пронозюк від фракції «За Майбутнє», а водночас і начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Орининської сільської ради запевняла, що вони і надалі будуть залишитись в освітньо-культурній сфері. Однак їй не вдалося переконати народних обранців, і за пропозицією заступника голови районної ради Миколи Жогана ці питання вирішили зняти і розглянути їх наступного разу, уже в грудні. Ключовим аргументом Миколи В’ячеславовича, який подіяв на депутатів, було те, що очікуються зміни до законодавства, згідно з якими районним радам можуть повернути нагляд за освітою і вторинною медициною.

Займались народні обранці і фінансами. Виділили 30 тисяч гривень військовим на перевезення та ІФА-тестування, 220 тисяч гривень – на заробітну плату працівникам Кам’янець-Подільської райдержадміністрації. Стосовно останнього, то депутат від фракції ВО «Свобода» Іван Громик виступив проти. Аргументував він тим, що в наступному році невідомо, як буде районна рада фінансуватись, а потрібно утримувати, наприклад, районний трудовий архів, тоді як райдержадміністрація буде мати гарантоване фінансування з держбюджету. Проте аргументи Івана Миколайовича не сприйняли і зміни до районного бюджету прийняли.

Не вистачило голосів на два із трьох запропонованих звернень фракції партії «Європейська Солідарність» до керівництва країни, а саме про неприпустимість змін законодавства у Бюджетному кодексі України стосовно фінансування місцевих громад і щодо результатів розслідування офшорного скандалу Pandora Papers. Більшість «за» набрало тільки звернення стосовно вдосконалення норм щодо забезпечення інклюзивності освіти.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар