На Кам’янеччині приступили до весняно-польових робіт

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Рання весна покликала кам’янецьких аграріїв у поле. Погода мінлива, ночі прохолодні, вдень дошкуляють поривчасті вітри, але весняне сонце стимулювало хліборобів поспішати. Тож сприятливі погодні умови першої половини березня дали змогу хліборобам провести посів ранньої групи культур в короткі терміни.

Так, за інформацією відділу агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів райдержадміністрації на початку другої декади березня завершено посів ранніх зернових та зернобобових культур, загальна площа яких складає 3992 га. З них: ярого ячменю – 3503 га, ярої пшениці – 438 га, гороху – 38 га та вівса -13 га. Крім того, посіяно 1025 га однорічних трав або 79% прогнозованих площ.

Під посів ярих культур всіма категоріями господарств району підготовлено 8,8 тис. га ґрунту. Закриття вологи проведено на 26,2 тис. га площ. Крім того, з лютого місяця проводиться підживлення озимих культур, у багатьох господарства цю процедуру встигли здійснити вже двічі.

Упродовж зимового періоду глибокого та стійкого промерзання ґрунту не спостерігалося, тож загрози озимі не зазнали. За станом на звітну дату 86 % посівів озимих зернових знаходяться в доброму стані, 12% – у задовільному, і тільки 2% площ – у слабкому або зрідженому. Озимий ріпак перезимував дещо гірше, 52% знаходяться в доброму стані, 38% – в задовільному та 10% площ – в слабкому стані.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар