ГРЕЧКИ ВИСТАЧИТЬ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Уперше за останні десять років вітчизняні аграрії зібрали у півтора рази більше зерна гречки, ніж країна традиційно споживає. Це завдяки тому, що цього року істотно збільшили посівну площу цієї культури, ще й погодні умови видалися сприятливими. Тож маємо близько 150 тисяч тонн ядриці, тоді як внутрішнє щорічне споживання пересічно становить 100-110 тисяч тонн. Такий намолот дасть змогу не тільки мати вдосталь корисних круп, а й сформувати внутрішній запас. Експерти вважають, що коли не буде цінової змови виробників, то гречка у крамницях і на базарах має подешевшати.

Зокрема на Хмельниччині гречку обмолочено на площі 13,3 тис. га (89% до належного), валовий збір якої становить понад 15 тис. тонн. За цим показником область посідає друге місце в Україні. Всього очікується намолотити 150 тис. тонн гречки при річній оптимальній потребі мешканців Хмельниччини та переміщених осіб в 7,5 тис. тонн зерна цієї культури, заявили в облдержадміністрації.

Всього зернових культур у нашій області станом на 18 жовтня намолочено 1920 тис. тонн при середній урожайності 60,4 ц/га, це найвища цьогорічна урожайність в Україні.

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар