ХТО МАЄ ПЛАТИТИ ЗА ПОВІРКУ ЛІЧИЛЬНИКА?

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Багато хто з нас був неприємно здивований, коли постачальники газу виставляли йому рахунок за повірку газових лічильників. Адже в одних інструкціях було вказано, що цю послугу постачальник має надавати своїм абонентам безкоштовно, в інших – що платити за неї повинен сам клієнт. Ясність внесли самі газовики.

На сайті 104.ua споживачам нагадали, що повірка приладів обліку газу може бути як періодичною, так і позачерговою, експертною. За періодичну повірку газових лічильників сплачує газорозподільче підприємство – як за технічне обслуговування, так і за пов’язаний з такою повіркою ремонт (демонтаж, транспортування і монтаж).

А ось за позачергову і експертну повірку лічильників і пов’язані з цим витрати, зазначили на 104.ua, повинен платити ініціатор цих повірок – якщо при повірці лічильника було підтверджено його невідповідність нормативним документам.
Споживач також повинен платити за послугу, якщо при повірці лічильника встановлено, що прилад не відповідає нормативним документам або виявлено факт несанкціонованого втручання в його роботу.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар