Відомі люди — в ролі «живих книг»

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Кам’янець — місто різноманітних свят, концертів, фестивалів, до яких ми так звикли, що не дуже й замислюємося, яка велика робота організаторів передує цьому. Тому аби дізнатися, що відбувається за лаштунками культурно-розважальних заходів, 23 травня на території НІАЗ «Кам’янець» вперше в нашому місті в форматі «Живої бібліотеки» пройшла зустріч з людьми, які організовують дозвілля кам’янчан.

— «Жива бібліотека» влаштована і працює зовсім як справжня, але в ролі книг виступають люди (спікери), тому процес читання — це діалог, спілкування, прагнення відкрити щось нове для себе. Спікер готовий поділитися власним досвідом, враженнями, його можна запитати про все. Зустріч такому форматі дає можливість за кілька годин дізнатися про секрети проведення культурних дійств у нашому місті, отримати слушні поради, почути історії успішних проектів, цікаво провести час та знайти нові знайомства, — говорить один з організаторів акції Євген Касап.

Цього дня в ролі «живих книг» виступили п’ятеро спікерів — режисер, громадський діяч Андрій Заєць, організатор середньовічного фестивалю «Форпост» Костянтин Пархоменко, актор народного театру «Тандем» Денис Чорний, організатор концертів зірок української естради Валентин Драгомерецький, організатор фестивалю «Республіка» Андрій Зоїн.

Учасників запросили до спілкування через соціальні мережі, тож на зустріч прийшли лише ті, кого зацікавила анонсована тема. Загалом же цього дня в дворику НІАЗу зібралося близько двох десятків людей, у переважній більшості студенти. Були й люди середнього віку, які в процесі спілкування проявили себе не менш креативними й енергійними, ніж молодь. Спікерам ставили запитання, що стосуються сфери їхньої діяльності, жваво обговорювали сказане, ділилися враженнями від зустрічі та на завершення обмінялися контактами.

Непомітно промайнуло понад три години спілкування в неформальній обстановці. Словом, перший млинець вдався. Організаторі обіцяють, що це лише початок і вони й надалі влаштовувати для молоді подібні зустрічі з відомими людьми.

Наталя КАМІНСЬКА.

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар