КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКІ НЕЗАЛЕЖНІ КІНЕМАТОГРАФІСТИ ОТРИМАЮТЬ ВІДЗНАКУ ПІД ЧАС КАННСЬКОГО КІНОФЕСТИВАЛЮ В ТРАВНІ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

З 4 по 9 квітня 2023 року відбувався 4-ий міжнародний кінофестиваль “Cannes 7th Art Awards” (Канни, Франція), в шорт-листі якого брали участь наші Кам’янець-Подільські повнометражні фільми “Україна’22: Щоденники війни” та “UNBRIDLED”. Захід організовано міжнародною кіноспілкою “Silk Road Production” і до складу журі входили франко-казахстанська продюсерка, режисерка та сценаристка Анара Мусрепова, французький композитор, оператор та режисер Філіпп Донон, Джейкоб фе Гізмера, відомий письменник та сценарист Алекс Гері, актриса та продюсерка з Великобританії Кіра Морган та продюсер Булат Галімгереєв.

10 квітня в рамках церемонії оголошення переможців, яка проходила в онлайн форматі, наш український документальний фільм про події перших місяців повномасштабної війни росії проти України “Україна’22: Щоденники війни” отримав спеціальний приз від організаторів кінофестивалю, який звучить так: “Special Prize of the “”Silk Road Production” Assotiation”. Перемоги в основних номінаціях взяли професійні і незалежні фільми з Тайваню, Фінляндії, Іспанії, Італії, США, Канади, Сінгапуру, Індії, Німеччини, Пакистану, Боснії та Герцеговини.

  • Ознайомитись з переможцями можна за посиланням: https://www.facebook.com/cannes7thartawards/posts/pfbid0nNmX1djhifGPTwXB7VeR9M8TaHiGhxRGg9qKUX3ikiRLHzcb1SWDTBjUz5wcGQfwl).
  • Запис церемонії нагородження: https://youtu.be/q3vHka1Ym5I

Частину фільмів-переможців “Cannes 7th Art Awards”, а також нагородження переможців відбудеться 23 травня 2023 року в рамках Каннського кіноринку 76-й щорічного Каннського кінофестивалю, який відбудеться з 16 по 27 травня 2023 року в Палаці фестивалів та конгресів на Набережній Круазетт (Palais des Festivals et des Congrès). Це є великий крок для нашого незалежного кінематографа Поділля і ще один маленький крок для культурного фронту України.

За інформацією BRUKIVKA International Film Festival

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар