Як у Кам’янці-Подільському протидіють коронавірусу

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

На превеликий жаль, перший факт захворювання на грип COVID-19 зафіксовано і в Україні. І сталося це у сусідній Чернівецькій області.

З цього приводу у Кам’янці-Подільському відбулося перше засідання оперативного штабу, створеного для запобігання поширення коронавірусу в місті.

Під час брифінгу його голова Василь Сукач повідомив про розроблений план заходів щодо недопущення поширення інфекції та порядок дій у разі виявлення заражених у нашому місті.

Вищезазначений план складається з ряду комплексних заходів.Поміж найголовніших: це закупівля спецодягу медичним працівникам (спецкостюми, халати, маски); закупівля експрес-тестів з виявлення коронавірусу в кількості 30 одиниць (до речі, китайського виробництва). Крім того, за повідомленням міського голови Михайла Сімашкевича, наразі готується розпорядження про обмеження у навчальних закладах масових заходів. Якщо все ж у місті констатують випадок зараження, то таких хворих лікуватимуть в інфекційному відділенні Хмельницької обласної лікарні. А для всіх, хто контактував з хворим, знайшли місце обсервації. Ним стало приміщення колишнього будинку для літніх людей «Надія», що знаходиться по вул.Пушкінська, неподалік МБК.

За інформацією начальника управління освіти і науки Сергія Мельника, за станом на 4 березня з різних причин школи міста не відвідували 975 дітей (від загальної кількості це – 9%), дитячі садочки – 326 (10%). Це не дає підстав оголошувати карантин. До того ж у навчально-виховних закладах буде проводитися додаткове вологе прибирання дезінфікуючими засобами.

P.S. Як стало відомо сьогодні, місце обсервації громадян, що контактуватимуть з хворими, змінено. Тепер це приміщення дерматологічного відділення міської лікарні, що є більш пристосоване до такого випадку. Станом на сьогоднішній день в Чернівецький області оголошено карантин. В нашому місті, за словами влади, поки що такої потреби немає. Але ситуація може змінитися будь-якої миті. Прохання до всіх – не панікувати! Якомога менше відвідувати громадські місця та не забувати про миття рук.

Денис ГАНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар