Чому тягнуть з ремонтом аварійного мосту в Чабанівці?

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Трохи більше двох місяців тому наш часопис уже піднімав тему аварійності мосту в Чабанівській сільській раді (матеріал «Бояться опинитися в пастці» №3 від 19 січня). У переправи, котра й до того перебувала не в найкращому стані, рухнула одна з підпірних стінок, що грозило завалом всього мосту. Тоді начальник управління містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту населення РДА Василь Григор’єв нас запевнив, що міст знаходиться під їхнім пильним оком, а у філії «Кам’янець-Подільська ДЕД» навіть визначили часові рамки відбудови мосту: як тільки морози спадуть, його мали поремонтувати за тиждень.

Уже минуло кілька хвиль похолодань та відлиг, та за ремонт мосту ніхто так і не взявся. Зима вирішила гучно попрощатись і насамкінець знову «вдарила» снігом. Для мосту це особливо небезпечна зброя, адже з потеплінням талі потоки наповнюють річку й вода розмиває кам’яні опори. Чому ж до ремонту руки й досі не дійшли?

У РДА це затягування списують на примхи погоди, пояснюючи тим, що вид робіт, котрих потребує міст, не терпить зимового клімату. Тож почнуть їх з настанням справжньої весни.

  • Мокра погода й волога земля не дають змоги приступитися до ремонту. Щоб результат був якісним, є технічні норми виконання будівельних робіт. Чекаємо, коли підсохне. А помісити болото, щоб рахувалося, аби невдовзі міст знову прийшов у несправність – такими діями тільки попадемо в «Ютуб». Скільки читаємо в соціальних мережах постів про некваліфікований ремонт доріг. Кожну роботу потрібно виконувати в пору, – коментує головний інженер філії «Кам’янець-Подільська ДЕД» Ігор Філіпчук.

За його словами, на відновлення мосту згідно з лімітами, доведеними Службою автомобільних доріг, планується освоїти 45 тис.грн. Невідомо, чи б мали ці кошти саме таке цільове призначення, якби переправа не здала свої позиції. Міст й до того не відзначався козацьким здоров’ям, проте належною увагою був обділений. Вкотре виходить, що хрестимося тоді, коли грім уже вдарив. Як розповідає Чабанівський сільський голова Лаймонас Гурскіс, оскільки ця дорога є державного значення, вони неодноразово писали про проблему в район, але не було коштів. В останній розмові з головою РДА домовлено, що зі сходом снігу філія «Кам’янець-Подільська ДЕД» приступає до роботи. Зі свого боку сільська рада забезпечує їх пальним.

– Міст треба реабілітувати, бо тримається лише на чесному слові, – каже очільник громади.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар