Масштабне побиття студентів у Кам’янці: що правда, а що фейк

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Днями на одному з інтернет-ресурсів міста з’явилася інформація про жорстоке побиття студентів у центрі міста групою молодиків. У публікації йшлося, що нібито до 4 хлопців та 2 дівчат, які відпочивали у сквері Танкістів 2 вересня, почали чіплятися з образами та провокаціями близько 30 осіб спортивної зовнішності, які мали при собі ножі та перцеві балончики. Після приниження одного зі студентів, що той схожий на єврея, на тлі расизму й розгорілася бійка, де пішла в хід холодна зброя. В такому нерівному конфлікті юнаки отримали чимало травм: від переломів, струсу мозку до відбитих нирок та ножового поранення. Стаття не могла не викликати шквал дописів кам’янчан у соціальних мережах. Як це, у такому людному місті могла статися різанина й ніхто не зреагував та не спробував попередити розгул банди. «Небайдужих стає все менше. Страшно жити», – коментували містяни.. Чимало докорів перепало й на правоохоронні органи, яким закидали пасивність та халатне патрулювання міста. Резонансний розголос підігрівали домисли, чому інформація спливла на поверхню тільки зараз – чи, бува, не якийсь мажор причетний до хуліганства, через що справу хочуть замовчати.

Наступного дня стражі порядку надали офіційну версію того, що сталося на початку навчального року. Як пояснив начальник міського відділу поліції Юрій Білянський на брифінгу для журналістів, подія мала місце, але не з таким розмахом, й студенти були зовсім не жертвами нападу, а самі спровокували бійку. Коли вони свідчили, то плуталися в показах й наводили розбіжні дані.

  • Факти, викладені на місцевому сайті, не перевірялися і є недостовірними, – констатує Юрій Олександрович. – Навпаки, студенти, які знаходилися в стані алкогольного сп’яніння, першими стали ображати двох неповнолітніх. За дітей заступилася компанія, що йшла повз. У подальшому інцидент переріс у силові розбірки.

Поліція заперечує наведені масштаби сутички й вказує на кількість учасників не більше десяти осіб. Так само не відповідає дійсності згадка про ножове поранення одного з потерпілих, а діагнози лікарів, котрі оглядали студентів після побиття, були передчасними.

  • 3 з 4 хлопців пройшли судово-медичну експертизу, котра визначила легкий характер тілесних ушкоджень. Інший знаходиться в лікарні з переломом руки, – розповів Юрій Білянський.

Слідство продовжується й правоохоронці просять жителів, які могли бути очевидцями інциденту, допомогти в з’ясуванні усіх обставин події. А ще запевняють, що вулиці Кам’янця-Подільського є безпечними й людям не варто панікувати й боятися виходити з дому. Але заяви копів не подіяли як заспокійливе. Частина містян так і залишилися при думці, що за поліцією не сховаєшся, і це лякає.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар