Кам’янець-Подільський отримав статус Молодіжної столиці України

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Активна, креативна, ініціативна, відкрита до спілкування й готова сприймати пропозиції та поради старших – такою була молодь, що зібралася 28 січня у нашому місті на традиційний форум молодіжних проектів «Ініціатива – 19». І саме під час цього дійства відбулася знакова для кам’янчан подія – Міністр молоді та спорту Ігор Жданов урочисто вручив відзнаку “Молодіжна столиця” очільнику Кам’янця-Подільського Михайлу Сімашкевичу. Відтепер протягом усього року наше місто по праву носитиме це звання.

 Шанс, яким варто скористатися

–              Наглядова рада конкурсу прийняла до розгляду 41 заявку. Серед десяти міст-фіналістів лідером став Кам’янець-Подільський. І хоча статус молодіжної столиці не несе з собою фінансування, але він дає великі можливості та відкриває багато дверей. Тож таким шансом варто скористатися, – зазначив Ігор Олександрович.

У форумі також взяли участь заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема, голова правління українського інституту міжнародної політики Ростислав Томенчук, голова національної молодіжної ради України Андрій Колобов, мер Львова Андрій Садовий (саме це місто торік носило статус Молодіжної столиці), гості з Хмельницького.

У цій частині форуму Михайло Сімашкевич та Ігор Жданов поспілкувалися з учасниками зібрання та, серед іншого, відповіли на запитання щодо мобільності молоді, участі юних у прийнятті рішень тощо.

–              Тепер наше місто – офіційно Молодіжна столиця України! Радий, що сьогодні маємо на форумі молодіжних ініціатив стільки гостей. І найголовніше – приємно бачити в залі захоплені обличчя найкращої, найактивнішої і найпатріотичнішої молоді Кам’янця-Подільського, яка робить наше місто таким, яким воно є. Дякую за це!, – прокоментував подію Михайло Сімашкевич.

Після невеликої перерви учасники форуму обговорили проекти, які пропонує Молодіжна столиця України на 2019 рік. Серед них – Всеукраїнський інтенсив-курс факультету муніципального управління «Свідомий вибір – майбутнє молоді», Всеукраїнський дебатний тур, конкурс молодіжних стартапів, кар’єрний форум, соціальний напівмарафон «Від фортеці до фортеці», обмін досвідом між молоддю Донеччини та Кам’янця-Подільського. Акцент робитимуть на обміні досвідом, навчанні та презентації своїх проектів. Для цього в місті організовуватимуться брифінги, воркшопи, круглі столи, табори, ігри, концерти, конкурси, фестивалі, турніри.

Центральними подіями визначили Всеукраїнський молодіжний форум «Молодіжна столиця України», попередньо запланований на вересень-жовтень, а також Міжнародний літній табір у червні, в тому числі для молоді з міжнародних міст-побратимів Кам’янця-Подільського.

Наталя КАМІНСЬКА.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар