У Кам’янці розподілили 3 мільйони

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Близько п’ятдесяти питань порядку денного та понад сотню земельних розглянули депутати на черговій сесії міської ради, що відбулася 4 грудня під головуванням Михайла Сімашкевича.

Перед початком пленарного засідання депутати надали слово вдові загиблого військовослужбовця Людмилі Кухар, яка зі сльозами на очах розповіла про кричущий випадок хамського поводження з нею та її малолітніми дітьми водія маршрутки №4. Він висловив невдоволення тим, що жінка пред’явила лише одне посвідчення, а займала при цьому три посадочних місця. З вуст одразу кількох присутніх у залі пролунала репліка: «Відправити б його на фронт!». В процесі обговорення депутати висловили своє обурення такою поведінкою водія і зазначили, що такі факти, на жаль, не поодинокі.

  • Позиція міської влади в таких питаннях однозначна: звільнення водія з роботи без усіляких комісій і розглядів. Щоправда, після минулорічних інцидентів з маршрутками звільнили не всіх. І найцікавіше, що найпершими противниками усунення водіїв від роботи виступають самі заявники. Тож нам слід навчитися не втирати мовчки сльозу образи, а займати тверду позицію при вирішенні подібних питань, – зазначив з цього приводу заступник міського голови Сергій Бабій.

Після цього члени товариства «Просвіта» перезнтували депутатам свою концепцію відзначення в нашому місті 100-ї річниці з дня складання Присяги на вірність УНР. Серед основних заходів проекту «Присяга-1919» – побудова меморіального комплексу, створення кімнати-музею у приміщенні міської ради, видання книги, випуск Нацбанком пам’ятної монети та марки Укрпоштою, військово-історична реконструкція 14 жовтня 2019 року, встановлення пам’ятної дати 14 жовтня як дня Присяги на вірність України та відзначення дати на державному рівні.

Трохи згодом депутати підтримали звернення до Президента України та Кабінету Міністрів з проханням виділити з держбюджету 10 млн грн для спорудження меморіального комплексу, присвяченого подіям Української революції 1917-1921 років. Прийняли й ще одне звернення – щодо збереження об’єктів культурної спадщини та виділення коштів на виготовлення науково-проектної документації і проведення робіт у комплексі Старого і Нового замків, що перебувають в аварійному стані.

Оскільки на соціально-економічний розвиток надійшла субвенція в розмірі 1 млн 145 тис.грн, до міського бюджету внесли певні зміни. Так, 600 тис.грн спрямовано в перинатальний центр на придбання хірургічного обладнання, понад 350 тис.грн – в школи і позашкільні навчальні заклади на звукопідсилювальне, телевізійне і протипожежне обладнання, 193 тис.грн – на облаштування гардеробу в міському Будинку культури. Крім того, 2 млн грн нерозподіленого резерву передбачили на пільговий проїзд, вуличне освітлення, утримання доріг в осінньо-зимовий період.

Вулиці Папаніна надали назву Олександра Удовиченка. Ухвалили дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам бойових дій.

Депутати затвердили низку програм: «Харчування дітей» на 2019 рік, «Розвиток та підтримка науково-дослідницької роботи в закладах загальної середньої та позашкільної освіти міста» на 2019-2020 н.р., «Підтримка та розвиток інтелектуально обдарованих дітей міста» на 2019 рік, Програму підтримки обдарованих дітей, дитячих та молодіжних творчих колективів комунальних установ міста, Програму підготовки і проведення культурно-мистецьких масових заходів.

А ось відпустити зі своїх рядів колегу від ВО «Свобода» Олену Мазій, яка написала заяву про дострокове припинення повноважень і аргументувала це станом здоров’я, депутати не погодилися. «За» проголосувало лише 7 з 31 присутніх на засіданні обранців.

Наталя КАМІНСЬКА.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар