БІЛЬШІСТЬ НЕ ПРИЙШЛА

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Вже майже два місяці триває 16 сесія Кам’янець-Подільської міської ради. Отож у п’ятницю, 12 листопада, була чергова спроба продовжити пленарне засідання. Цього разу крім основних питань, які так і не розглянули, на порядок денний було запропоновано ряд додаткових. Майже всі вони стосувалися перерозподілу коштів, що надійшли від перевиконання бюджету на 107%. Нагадаємо, що це більше 33 млн грн. Ці грошові ресурси міська влада хотіла спрямувати в першу чергу на оплату комунальних послуг бюджетним підприємствам і установам, виплати заборгованості по зарплаті, придбання нової техніки для КП «Спецкомунтранс» і виділення додаткових коштів для КП «Міськтепловоденергія» у розмірі 5 млн грн для стабільної роботи підприємства під час опалювального сезону. Крім того, на розгляд депутатам було запропоноване звернення до центральних органів влади про недопустимість підвищення ціни на газ для теплогенеруючих підприємств під час опалювального сезону 2021-2022 років.

Проте більшість депутатів просто не прийшла на засідання. Зареєструвалося тільки 12 депутатів разом з міським головою, який теж може брати участь в голосуванні, з необхідних 20. Майже всі із присутній у сесійній залі – представники фракції ВО «Свобода».

Позицію тих, хто не прийшов, висловив заступник голови фракції «Слуга народу» Сергій Самсонюк. За його словами депутатів про наступні засіданні потрібно повідомляти завчасно, аби вони змогли залагодити свої справи, а щодо розподілу коштів необхідно консультуватися зі всіма депутатськими групами і фракціями, а також залучати громадські організації, а не вирішувати ці питання кулуарно. І додав, що не менш важливим є питання кадрових призначень, мається на увазі обрання секретаря, заступників і старост.

На ці закиди представники від ВО «Свобода» відповіли, що розподіляли гроші на засіданні постійної комісії міської ради з питань бюджету, в якому брали участь не тільки прихильники міського голови Михайла Посітка.

Також під час такого обміну думками з трибуни виступила голова фракції ВО «Свобода» Ірина Шелепницька із заявою про необхідність розслідування порушень при використанні комунального транспорту, який був переданий в оренду міській владі в 2011 році.

Однак, оскільки не було кворуму, то Михайло Посітко переніс засідання на інший час, про що буде повідомлено пізніше, а до того він анонсував погоджувальну раду з фракцій міськради для напрацювання подальшого плану дій.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар