У Кам’янці-Подільському комп’ютер вручили, провулки перейменували, громадський проект профінансували

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Понад сто питань порядку денного розглянули депутати під час 56 сесії міської ради. Традицію починати пленарне засідання з приємного не порушували й цього разу: у присутності обранців міський голова Михайло Сімашкевич вручив комп’ютер учню 2-Б класу НВК №9 імені Аліма Трояна Данилу Гарану. Хлопчик з родини новітніх переселенців, які були змушені покинути рідну домівку в селі Безіменному Новоазовського району Донецької області та переїхати у більш безпечне місце – до Кам’янця-Подільського.

А почалося все з того, що під час зустрічі з сім’ями, які переїхали до нашого міста з буремного сходу, Михайло Євстафійович та народний депутат України Володимир Мельниченко пообіцяли, що подарують комп’ютер тому, хто досягне найвищих результатів у навчальному році. Тож попри те, що родина російськомовна, Данилко з неабияким ентузіазмом взявся до вивчення української та досяг гарних успіхів у навчанні. А батько хлопчика зізнався, що місто над Смотричем стало для нього рідним.

Затим депутати затвердили звернення до голови Хмельницької ОДА Вадима Лозового, в якому просять при розподілі коштів на ремонт доріг профінансувати й ремонтні роботи на автошляхах Кам’янця-Подільського, враховуючи те, що для Хмельниччини на ці потреби надійшло 450 мільйонів гривень з державного бюджету.

Також обранці ухвалили звіт про виконання бюджету міста за І квартал поточного року, положення про місцеві податки і збори, звіти комунальних підприємств “Комунбуд” та “Побуткомбудсервіс”, обговорили питання про он-лайн трансляцію сесій міської ради та затвердили його у новій редакції.

Підтримали створення інклюзивно-ресурсного центру та перейменування провулків Папаніна – в Замковий,  Піонерського – на Затишний. Виділили частину коштів на встановлення у будинках вузлів комерційного обліку тепла, гарячої і холодної води, адже за невиконання цієї вимоги будуть застосовані штрафні санкції. За станом на 1 травня 2018 р. загальнобудинковими приладами обліку води обладнано лише 41 із 861 багатоквартирних житлових будинків з централізованим холодним водопостачанням (3,8%). Загальнобудинкових лічильників гарячого водопостачання потребують 154 будинки, лічильників теплової енергії – 18 будинків із 434.

Депутати затвердили фінансування проекту, представленого для участі у Громадському бюджеті, щодо встановлення огорожі біля СЗОШ №1. Також підтримали виділення коштів на придбання двох квартир – для матері загиблого та для пораненого військовослужбовця.

  • Допомога родинам наших загиблих Героїв та хлопцям, які залишилися інвалідами – одне з пріоритетних завдань у роботі влади та суспільства. Загалом за три роки для сімей загиблих військовослужбовців та поранених, які отримали першу чи другу групу інвалідності, у нашому місті придбано 8 квартир, – зазначив Михайло Сімашкевич.

Наталя КАМІНСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар