Більше не ходитимуть навпомацки

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У Слобідці-Рихтівській та Вільному – це вже точно. Нещодавно ці населені пункти обзавелися повноцінною мережею вуличного освітлення й у вечірній час доби сяють, як новорічні ялинки. Задля комфорту мешканців сільський бюджет розкошелився на майже 80 тисяч гривень. Було закуплено необхідні електротовари, лампи, електричні таймери, котрі дозволяють оптимізувати використання енергоносія вночі тощо.

  • Центральна садиба освітлювалася й до того, проте не вистачало завершальних штрихів, аби доробити світлосистему до кінця. У Вільному ж взагалі жителі змушені були орієнтуватися за місяцем. Тому віднайшли кошти й одним болючим питанням у нас стало менше, – ділиться голова Слобідсько-Рихтівської сільської ради Лідія Богонос.

По мірі можливості в територіальній громаді латають місцеві дороги. Ще тримається в повітрі запах від будівельних робіт на автошляхах на вулицях Зеленій, Джерельній, Південній, де здійснено поточний ремонт дорожнього полотна. Роботи приватного підприємства обійшлися сільській казні в понад 87 тисяч гривень.

Автошляхи потребують повсякчасного догляду, проте тут мають ще один дорожній клопіт. Як пояснює Лідія Григорівна, після проведення газопроводу залишилися перериті ділянки вздовж доріг.

– Підрядні служби покриття зняли, а нам ці вирви закривати. Назад його не вкладеш, треба стелити заново, а це, звісно, додатковий фінансовий ресурс, – зазначає очільниця.

Проте в сільраді намагаються його віднайти, а не нарікати на складну економічну ситуацію.

  • Постійно надходять звернення посприяти фінансово. Ось виділили 8 тисяч гривень на придбання кушеток у Слобідсько-Рихтівський ФАП, 130 тисяч направили на капітальний ремонт актової зали місцевої ЗОШ, 15 – на прибирання стихійного сміттєзвалища тощо, – розповідає Лідія Богонос. – Директор Будинку культури попрохав допомогти замінити двері в будівлі, тож міркуватимемо, аби не залишити й це звернення без позитивної відповіді.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар