16 СЕСІЯ РОБОТУ ПРОДОВЖУЄ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У вівторок, 19 жовтня, депутати знову приступили до розгляду земельних питань 16 сесії Кам’янець-Подільської міської ради. Засідання відбулося після тижневої перерви. Нагадаємо, 12 жовтня рада так і не змогла розпочати роботу. Депутати об’єднання «Ми Кам’янчани» витягнули свої картки для голосування і сесія стала неповноважна. Причиною протесту опозиції стало те, що міський голова Михайло Посітко відмовився реєструвати новий склад депутатської фракції «Слуга народу», хоча в нього, за словами депутата від «Слуги Народу» Сергія Самсонюка, вже було подання від обласної організації партії. Як пояснив міський голова, йому тоді був потрібен час для того, щоб розглянути це подання.

Цього ж разу, відкривши засідання, Михайло Посітко одразу зачитав рішення про саморозпуск фракції політично партії «Слуга Народу» і про одночасне формування нової однойменної депутатської фракції у складі Сергія Ведернікова, Андрія Бойка, Сергія Самсонюка, Оксани Сидоренко і Віталія Шевчука. Головою фракції став Сергій Ведерніков. Що ж стосується інших трьох депутатів від політичної партії «Слуга Народу», а саме Валентини Борковської, Дмитра Власюка і Аракела Межлум’яна, то вони поки що залишаються позафракційними.

Не дивлячись на загалом спокійне обговорення земельних питань, цього разу, попрацювавши з перервами більше трьох години, депутати так і не змогли їх розглянути (залишилось ще близько півсотні питань порядку денного, що стосуються землі, та біля двох десятків інших). Причиною стало те, що на думку опозиції депутати фракції ВО «Свобода» підходять несправедливо до розгляду рішень, що стосуються землі. В одному випадку, за таких самих умов голосують за виділення земельних ділянок чи дозвіл на розробку земельної документації, а в іншому – ні. Особливо обурливим, як вважають депутати об’єднання «Ми Кам’янчани», стало те, що свободівці відмовились голосувати за затвердження проекту землеустрою для будівництва гаража у центрі міста на приватному дворі  родини матері-героїні 5 дітей, а батько у цій родині – ліквідатор аварії на ЧАЕС і учасник бойових дій на Сході України.

На знак протесту проти такого свавілля частина депутатів з «Ми Кам’янчани» знову, як і минулого разу, витягли картки для голосування і сесія не змогла продовжувати свою роботу. Отож міський голова Михайло Посітко оголосив перерву у роботі пленарного засідання.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар