Чистимо молоду картоплю

Автор: | Опубліковано Новини, Поради Немає коментарів

Бажанню скуштувати молодої картоплі завжди протистоїть небажання чистити її. Традиційний спосіб із застосуванням ножа забирає чимало часу, та й ще плями на руках залишаються. Але існує кілька простих способів швидкого чищення молодої картоплі, які допоможуть не забруднити руки.

Варіант № 1. Перед чищенням промийте картоплю під проточною водою, щоб позбутися залишків землі. Якщо при цьому надягти спеціальні господарські рукавички з грубого матеріалу або рукавички для пілінгу, вийде відокремити шкірку відразу, а вода її змиє. Можна скористатися також звичайною губкою для миття посуду (жорсткою стороною), скребком для кухонного приладдя чи щіткою. Якщо ж вирішили почистити картоплю традиційним способом, то в нагоді стануть гумові рукавички, або ж намочіть руки лимонним соком (концентрованим розчином лимонної кислоти) чи столовим оцтом, зачекайте самостійного висихання рідини і приступайте до роботи.

Варіант № 2. Картоплю помістити в каструлю або таз з водою, і потерти бульби одна об одну, що теж позбавить її від шкірки. Можна опустити картоплю в окріп, а після – в крижану воду. Лушпиння відходить самостійно, залишиться тільки прополоскати. Інтенсивне миття під відкритим краном в металевій сітці для яєць теж видаляє молоду шкірку без участі рук.

Варіант № 3. Помістіть бульби в будь-яку ємність або пакет, які можна закрити. Залитйте все холодною водою і залиште на кілька хвилин, накривши посудину кришкою. Потрясіть посуд або пакет, злийте воду, оцінюючи, скільки картоплі звільнилося від шкірки. При необхідності весь процес повторіть до тих пір, поки вода, яку зливаєте, не залишиться чистою. Або ж всипати до картоплі 2 ст.л. кухонної чи морської солі грубого помелу і ретельно перемішати вміст, щоб картопля терлася одна об одну. Кристали солі прекрасно впораються з поставленим завданням швидкого очищення.

Варіант № 4. Бульби можна зварити в шкірці, позбувшись від неї після. Для цього на кожному овочі зробіть надріз по колу (ніби хочете розділити на 2 рівні частини). Відваріть до майже готовності продукту, перекладіть в ємність з крижаною водою на 10 секунд. Можете пальцями знімати шкірку – так легко ви цього ще не робили.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар