КОРОНАВІРУС НАБИРАЄ ОБЕРТІВ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У вівторок, 2 червня, за участю голови міського штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій, заступника міського голови Василя Сукача, начальника управління охорони здоров’я Юрія Пливанюка та начальника управління з надзвичайних ситуацій Юрія Крилова відбулася чергова прес-конференція щодо ситуації з COVID-19.

Станом на ранок цього дня у Кам’янці-Подільському було виявлено 82 хворих на COVID-19 (на вечір фігурувала вже цифра 92), з них госпіталізовано 26, на амбулаторному лікуванні – 38, вилікувалося – 18. Загалом протягом карантину було проведено 939 ПРЛ тестів.
За інформацією начальника управління охорони здоров’я міськради Юрія Пливанюка, наразі терапевтичне відділення міської лікарні, а також кардіологічне і неврологічне зачинені на карантин. Їхню роботу планується відновити десь за два тижні після проведення дезінфекції та інших карантинних заходів. Наявних хворих прийматиме районна лікарня.

Нагадаємо, що у терапевтичному відділенні підтверджено позитивні тести у 20 осіб, з яких 10 лікарів та 10 пацієнтів.
Іншим вогнищем розповсюдження коронавірусу стала Кам’янець-Подільська швейна фабрика. Тут спочатку було виявлено одну хвору, до контактних осіб якої зараховано 61 людину. Проте вже увечері того ж дня з’явилась інформація про ще 6 хворих співробітників фабрики.
На заводі точної механіки протестовано 154 працівники. 107 ПРЛ тестів за кошти заводу (кожен з яких коштує близько 1200 грн) вдалося дослідити у приватній місцевій фірмі. Тож позитивні результатити виявилися в 30 працівників, а на ранок 3 червня додалося ще 7 нових інфікованих коронавірусом.

По одному COVID-позитивному працівнику мають спорткомплекс «Епіцентр», «Преттель-Кабель» та ЗОШ №5. Оскільки ці заклади і так знаходяться на карантині, додаткових заходів з виявлення і попередження інфекції проводити не потрібно.
Також на прес-конференції міські чиновники відзвітували про майже 900 тисяч гривень, спрямованих з міського бюджету медичним працівникам. Так, за травень 256 лікарів, які борються з епідемією, отримали премії на загальну суму 867 тисяч гривень. Ще 87 тисяч гривень матеріальної допомоги отримали хворі на COVID медичні працівники.

Болючим питанням для міста досі залишається своєчасне і в достатньому обсязі проведення тестів щодо виявлення коронавірусної інфекції. Найкращим варіантом тут було б придбання апарату ПРЛ-діагностики. За словами представників штабу з надзвичайних ситуацій, зараз міською владою розглядається можливість закупівлі такого апарату.
– Головне – варто пам’ятати, – наголосив наостанок Василь Сукач, – що карантин не закінчився, і потрібно надалі дотримуватися всіх його норм та приписів. Проте багато кам’янчан розслабились і забули про них. За таких умов, я думаю, було б правильним рішення не відкривати дитячі дошкільні заклади до середини червня, а, можливо, і до 1 липня. Тільки свідомість громадян зможе зупинити пандемію у місті.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар