З понеділка — на бойове чергування

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

14 червня рятувальники Кам’янеччини отримали в дар від ПАТ «Подільський цемент» сучасний пожежний автомобіль, аналогів якому немає в нашому регіоні. Голова правління цього підприємства Святослав Козленко передав ключі від машини співробітникам другого Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в Хмельницькій області.

— Близько року тому внаслідок проведення оптимізації на виробництві постало питання продажу дороговартісного пожежного автомобіля, що перебував у нас на балансі. Проте будучи в постійному контакті з надзвичайниками й знаючи їхні потреби, ми вирішили передати це авто професіоналам. Переконані, що з ним рятувальники виконуватимуть свою роботу ще краще. Тож якщо раніше пожежний автомобіль використовувався виключно на заводі, то відтепер слугуватиме громаді міста та району, — зазначив Святослав Анатолійович.

Начальник 2 ДПРЗ Олег Іванюк від імені всього особового складу загону подякував за такий подарунок і повідомив, що вже з понеділка авто заступить на бойове чергування. В свою чергу заступник міського голови Григорій Горшунов привітав рятувальників з «обновкою» та побажав, аби її якомога рідше використовували для ліквідації надзвичайних ситуацій.

Учасники церемонії оглянули авто, а начальник караулу ДПРЧ №5 майор Дмитро Шершел ознайомив присутніх з його технічними характеристиками. Так, пожежний автомобіль типу автоцистерни на базі КрАЗ, яка вміщає 10 тонн води і тонну піноутворююча, обладнаний насосом зі швидкістю подачі 60 л/с. Авто устатковане пожежними рукавами, за допомогою яких можна подавати воду на 400 метрів, а також спеціальними драбинами. За своєю ємністю воно здатне замінити 4 звичайні пожежні автомобілі. Це особливо важливо під час лісових пожеж та в місцевості, де важко набрати потрібну кількість води.

Як наголосили рятувальники, найближчим часом відбудеться відпрацювання дій водіїв та особового складу на отриманому автомобілі, щоб не допустити збою при виконанні бойового завдання.

Наталя КАМІНСЬКА.

 

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар