Переходимо на цифру

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

З 1 серпня у Києві, Київській та Кіровоградській областях, а з 1 вересня у всій країні відключають аналогове ефірне мовлення. Що це означатиме для простого глядача? З екранів телевізорів, які приймають сигнал через звичайну антену, зникне більшість популярних каналів. Що ж робити, аби й надалі мати змогу дивитись національні телеканали? Є кілька варіантів.

Перший — придбати цифровий Т2-приймач і під’єднати до наявної антени. Середня вартість приймача — близько 300-500 гривень. Він дає можливість дивитися близько 30 телеканалів по всій території України. Тепер і надалі цифрове Т2-телебачення буде безкоштовним.

Другий варіант — придбати новий телевізор із вбудованим Т2-приймачем. Мінімальна вартість такого приладу становить близько 4000 гривень.

Третій — підключитись до кабельного телебачення. Це можуть зробити мешканці міст та деяких селищ міського типу. Кабельне телебачення обходитиметься приблизно у 50-150 гривень на місяць.

Четвертий — під’єднати інтернет-телебачення. Вартість послуги доступу до Інтернету зазвичай становить від 60 до 200 гривень. Окремо потрібно заплатити за телевізійний пакет, який коштує від 30 до 50 гривень.

П’ятий — придбати супутникову антену. Мінімальна вартість тюнера, супутникової тарілки та встановлення цього обладнання становить 2000-2500 гривень. Переважна більшість тюнерів, які є у продажу, дають змогу дивитися канали, що є у вільному доступі. Але з часом національні телеканали можуть закодувати супутниковий сигнал. Якщо це станеться, то для їх перегляду доведеться купити новий тюнер.

Щоб підібрати найкращий і водночас найекономніший для вашого гаманця варіант, зверніться до місцевої компанії, що спеціалізується на телекомунікаційних послугах. Розпитайте сусідів, можливо, хтось із них уже приймає цифровий сигнал, тож зможе дати вам поради щодо цього.

                                                                                                                                                                                                                                         Катерина СПІВАК.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар