У Кам’янці протягом дев’яти років родини з дітьми мешкають у соціальному житлі, непридатному для проживання

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Депутати міської ради вже звикли, що перед сесійним засіданням нерідко відбуваються виступи музикантів, співаків, колективів художньої самодіяльності, що зазвичай символізує урочистість моменту – чи то з нагоди якогось свята, чи то вітання видатних людей міста тощо. От і вчора, побачивши у залі зо півтора десятка молодих людей у народних строях з музичними інструментами в руках, а поряд з ними – спортсменів з неймовірною кількістю медалей на грудях, всі так і подумали: віншуватимуть юних кам’янчан за їхні високі спортивні досягнення.

Але цього разу було не так. Як з’ясувалося, на сесію завітали родини з дітьми, які таким чином намагаються привернути увагу влади до своїх болючих проблем. Тож після виконання музичного номера слово взяла Оксана Турик, виступ якої став справжнім криком про допомогу.

– Я мати шістнадцяти дітей, п’ятнадцять з яких нині мешкають у сумнозвісному домі за адресою Драгоманова, 12/1. Дев’ять років тому нам було надано соціальне житло, яке виявилося непридатним для проживання. Протягом усього цього часу ми та ще шість сімей з цього будинку шукаємо порятунку від води, що тече нам на голови. Наслідок цього – цвіль та пліснява на стінах, хвороби дітей та дорослих. Рано чи пізно стіни взагалі зруйнуються і страшно подумати, чим це може скінчитися. Шановні депутати та міський голово, проявіть політичну волю, допоможіть нам! Ми не просили підтримки тоді, коли могли справитися самі з Божою поміччю, але вирішити цю проблему ми не в силах. Сьогодні наша доля у ваших руках. Нехай Господь буде таким милостивим до вас, як ви до нас, – звернулася до присутніх Оксана Володимирівна.

Відтак депутат Валерій Слободян виступив з пропозицією створити розпорядженням міського голови відповідну комісію, на яку запросити забудовника і змусити його виправити недоліки і відремонтувати дах у стислі терміни. Михайло Сімашкевич пообіцяв зайнятися вирішенням цього питання вже наступного тижня.

Наталя КАМІНСЬКА.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар