Наскільки дзеленчатиме у скарбниці Кам’янця-Подільського у 2018 році

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Міський бюджет-2018 затверджено на 48 (позачерговій) сесії міської ради, в якій взяв участь 31 депутат. Перед початком пленарного засідання вихованці школи-інтернату I-III ступенів Хмельницької обласної ради подарували присутнім піднесений настрій, привітавши з прийдешніми Новорічно-Різдвяними святами. Дехто з обранців навіть став з дітками до танку. Міський голова Михайло Сімашкевич та секретар міської ради Дмитро Васильянов обдарували юних артистів солодощами.

Щодо питань порядку денного, то депутати прийняли Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста та про надання кам’янчанам безоплатної стоматологічної допомоги на 2018 рік, положення про відділ контролю за дотриманням законодавства про працю і відділ з питань регулювання земельних відносин. Також розглянули внесення змін до міського бюджету на 2017 рік і використання залишків коштів 2017 року за субвенцією з державного бюджету місцевим на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у 2018.

Ухвалили й головний фінансовий документ міста на 2018 рік. Так, доходи міського бюджету визначено в сумі 903,3 мільйона гривень. З них 45% буде спрямовано на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Щоправда, для освітян і медиків коштів вистачить на 10 місяців, оскільки субвенція надійшла не в повному обсязі. У подальшому депутати розраховують на допомогу держави. Програми житлово-комунального господарства також фінансуються на 10 місяців, а кошти на енергоносії передбачено стовідсотково. За бюджет-2018 свої голоси віддали 23 депутати.

На завершення розглянули петицію про будівництво в нашому місті притулку для тварин, яка за станом на 22 грудня набрала 267 підписів. Міський голова дав доручення департаменту ЖКГ розробити відповідний план та провести розрахунки, після чого це питання буде винесено на розгляд сесії.

Наталя КАМІНСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар